Tribunalul Gorj luptă cu fenomenul contrabandei! Pe ce loc se află magistrații noștri

0
13

Tribunalul Gorj a înregistrat în 2016 un număr de cinci dosare penale ce vizează activităţi de contrabandă. În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Gorj ocupă locul 17 în clasamentul tribunalelor analizate. Conform datelor colectate, din totalul dosarelor înregistrate în anul 2016, la Tribunalul Gorj au fost finalizate trei dosare, iar două dosare sunt încă în lucru.

Datele prezentate mai sus provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei „Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației „InfoCons” autorităţilor vizate. Campania „Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here