Acasa / Actualitate / Tudor către Romanescu: Te deranjează, domnule primar, că lumea are acces la documente?

Tudor către Romanescu: Te deranjează, domnule primar, că lumea are acces la documente?

Scandal pe noua organigramă a Primăriei Târgu Jiu. Au trecut două ședințe însă consilieri nu cad de acord asupra noii structuri a unității administrativ teritoriale. Viceprimarul Adrian Tudor îl acuză pe primarul Marcel Romanescu că vrea să facă schimbări importante care i-ar lăsa pe viceprimari pe dinafară cu tot ceea ce înseamnă activitate administrativă.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primar, în noua organigramă există mai multe schimbări. În ultimele două ședințe au tot fost discuții pe tema modificărilor aduse, au fost depuse amendamente, însă, chiar și așa proiectul nu a fost votat. Consilierii majoritari nu sunt de acord cu forma propusă. De pildă, viceprimarul Adrian Tudor nu vede cu ochi buni propunerea primarului de a trece Serviciul de Licitații și Achiziții direct în subordinea sa. „Acum încearcă prin noua organigramă să sară ,iarăși, viceprimari din schemă. Vrea ca viceprimarii să nu aibă acces la documentele primăriei! Serviciul Licitații- Achiziții, de exemplu, care funcționa sub coordonarea cabinet viceprimar 1, cum era denumit în vechea organigramă, acum, în noua organigramă a propus să fie direct în subordinea domniei sale. De ce îl deranjează? Ne vorbea în campanie de transparență. Te deranjează, domnule primar, că lumea are acces la documente și vede că toate firmele din Rugi au contract cu Primărie Târgu Jiu? Nu încearcă decât să direcționeze banul public către camarila sa politică, și surprizele vor continua! A aruncat banii pe fereastră prinzându-i din zbor rudele domniei sale, mai ales în domeniul iluminatului public”, susține Adrian Tudor.

Așteptare de 30 de zile?

Viceprimarul susține că au trecut 10 zile de când a solicitat primarului să facă publică lista angajărilor în ultimi doi ani. „Nu am primit, în urma solicitării, câte angajări s-au făcut la Primăria Târgu Jiu în ultimi doi ani. Vă dați seama că noi știm dar vrem un răspuns oficial. Vrem să știm de ce angajează pe un post și apoi transferă omul care ia concursul pe alt post. Nu mi se pare normal!”, a mai declarat viceprimarul.

Un comentariu

  1. Domnilor, acest Romanescu este un pericol in privinta cheltuirii banului public pe nimicuri si pomeni electorale.Dar uitati-va ca a trecut inca un an calendaristic si nu a demarat nici o lucrare pentru care fondurile guvernamentale au fost de multa vreme in contul primariei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*