Acasa / Actualitate / Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean au fost unşi pe funcţii

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean au fost unşi pe funcţii

Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Gorj. Ieri au fost validaţi consilierii judeţeni, care vor reprezenta interesele cetăţenilor gorjeni pentru încă patru ani, dar şi cei doi vicepreşedinţi, Ciprian Florescu, respectiv Mădălina Ciolocoi. Oficiile s-au făcut în prezenţa prefectului, a primarului Florin Cârciumaru, a preşedintelui Consiliului Judeţean, dar şi a directorilor de structuri din cadrul instituţiei. Emoţiile nu au lipsit pentru cei doi, având în vedere că au păşit spre noi funcţii, care implică şi mai multe responsabilităţi.

Consilierii judeţeni au depus, joi, jurământul pentru viitorii patru ani. Tot ieri, au fost aleşi, prin vot, şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Cum era de aşteptat, social-democratul Ciprian Florescu şi liberala Mădălina Ciolocoi au fost susţinuţi de majoritatea din Consiliul Judeţean, devenind, astfel, adjuncţii lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj pentru patru ani. Cei 32 de consilieri judeţeni şi-au depus pe rând jurământul de învestire, apoi a urmat votul pentru validarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean. Pentru patru ani, de acum încolo, proiectele de lege la fel ca şi celelalte hotărâri vor fi votate de 21 de consilieri USL, 6 PP-DD şi 5 PDL. Ion Ruşeţ, consilier judeţean din partea PDL şi liderul organizaţiei gorjene a declarat ieri, că momentul de învestire a fost unul cu emoţii şi a asigurat că PDL va susţine total şi necondiţionat Consiliului Judeţean Gorj. „Există susţinere totală din partea PDL Gorj pentru Consiliul Judeţean, totală şi necondiţionată. Orice manifestare de acest gen creează emoţii, este un moment de o anumită solemnitate, sigur că există emoţii”, a spus Ion Ruşeţ. Liderul PDL Gorj nu a dat nicio declaraţie cu privire la faptul că va renunţa sau nu va renunţa la mandatul de consilier, în favoarea ocupării unei alte funcţii.

Robert Filip: Vreau să mă implic în activităţile sportive

Victor Banţa, consilier judeţean din partea USL a declarat că nu a avut emoţii la rostirea jurământului. „Nu am emoţii, sunt consilier judeţean ales, certificat de BEJ. Nu am nici o emoţie. Îmi duc mandatul de consilier judeţean atâta timp cât partidul mi-o cere”, a spus Banţa. Robert Filip, cel mai tânăr consilier judeţean din Gorj, fiul edilului Dorin Filip din Rovinari a spus că este optimist şi crede că, prin candidatura sa, va reuşi să transmită un mesaj clar clasei politice, după acesta „învechită ţi îmbătrânită”. „Emoţii. Este primul mandat, sunt pentru prima dată în această postură. Cel mai tânăr consilier. Sunt abia la început. Cred că eu fiind atât de tânăr trebuie să transmit un mesaj către clasa politică, o clasă politică învechită, îmbătrânită. Sper să fie bine. Pentru că sunt tânăr vreau să mă implic mai mult în sport”, a spus Robert Filip, consilier judeţean din partea PP-DD Gorj.

Florescu: Este o responsabilitate uriaşă

Ciprian Florescu va ocupa timp de patru ani primul post de vicepreşedinte al instituţiei, acesta declarând la învestire că este pregătit să activeze în noua funcţie. 20 din cei 31 de consilieri judeţeni l-au votat pe Florescu pentru postul de vice, şase colegi de-ai săi votând împotrivă, iar cinci s-au abţinut. „Am emoţii, încărcătura acestui eveniment este vizibilă. O şi simt în inimă, dar mă bucur din suflet că am reuşit să trec acest hop şi practic să mă aşez în fruntea unei activităţi care sper din suflet să aducă numai bine gorjenilor. Este o responsabilitate uriaşă, acum o conştientizez, până acum mă gândeam doar cum va fi. Sunt însă tânăr şi sper ca puterea mea de muncă să îşi spună cuvântul iar deschiderea de care mă voi bucura din partea preşedintele Consiliului Judeţean să mă ajute să asimilez cât mai mult şi să pot să devin un om care să ajute gorjenii. Primul meu gând este să duc la bun sfârşit acest mandat de vicepreşedinte de Consiliul Judeţean, nu ştiu ce va fi peste patru ani”, a spus Florescu. Întrebat dacă ştie cine a votat împotriva numirii sale, noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a arătat către PDL. „Nu cred, sunt convins cine a votat împotrivă. Cele două formaţiuni, în special PDL, care continuă tacticile de a băga băţul în curtea USL. Îi dezamăgesc spunând că această formaţiune va rezista şi mai departe. Nu sunt supărat, când vine vorba de disciplina de partid o înţeleg mai bine decât oricine”, a adăugat Ciprian Florescu.

Mădălina Ciolocoi: Cu toate puterile mele voi sluji intereselor cetăţeanului

Postul ocupat de Mădălina Ciolocoi are caracter executiv în Consiliul Judeţean, noul vicepreşedinte declarând că va lucra numai în interesul cetăţeanului. Mădălina Ciolocoi a obţinut votul de încredere a 26 de consilieri judeţeni, cinci abţinându-se de la vot. „În primul rând aş vrea să mulţumesc tuturor colegilor din USL, să mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi să mulţumesc chiar şi celor care s-au abţinut. Toată această atitudine îmi dă speranţa că voi fi sprijinită în tot ceea ce vreau să duc la bun sfârşit pentru judeţul Gorj. Începând de astăzi devin organ executiv în Consiliului Judeţean, şi va trebui să pun în aplicare împreună cu celălalt vicepreşedinte şi cu domnul preşedinte hotărârile Consiliului Judeţean. Cu toate puterile mele voi sluji intereselor cetăţeanului”, a spus Mădălina Ciolocoi.

Lista consilieri judeţeni:

Laurenţiu Ciurel PSD
Gheorghe Nichifor PSD
Gheorghe Orzan PNL
Gheorghe Milosteanu PSD
Ion Claudiu Teodorescu PSD
Elvira Şarapatin PSD
Vasile Râbu PSD
Valentin Popa PSD
Cosmin Greci PNL
Constantin Ciuchiatu PSD
Victor Banţa PNL
Alecu Drăgoi PSD
Ana Băleanu PSD
Cosmin Ceauşescu PNL
Andrei Petrişor Maioreanu PSD
Nelu Pavel PSD
Petre Rădulescu PSD
Ion Ruşeţ PDL
Daniel Vâlceanu PDL
Severus Militaru PDL
Nicolae Cilibiu PDL
Ion Dobriţoiu PDL
Gheorghe Mitescu PDL
Mihai Prunariu PP-DD
Petre Nanu PP-DD
Robert Filip PP-DD
Gheorghe Neaţă PP-DD
Niculina Mocioi PP-DD

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*