Viitorul politic al lui Manțog, o decizie personală

0
27

Ionel Manţog a fost eliberat condiţionat aseară din Penitenciarul Târgu-Jiu. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au admis contestaţia formulată de acesta, decizia fiind definitivă. La ieşirea din Penitenciar, acesta a fost aşteptat de soţia sa, judecătoarea Ecaterina Manţog, şi nu a dorit să dea nicio declaraţie publică. Reprezentanți ai partidelor politice din Gorj, invitați la Acces Tv, au declarat că nimeni nu poate nici comenta, nici obiecta la o decizie a instanței și că este o chestiune privată ce va face fostul președinte al PDL Gorj de acum înainte, atât pe plan personal, cât și politic.

La emisiunea „Punctul pe I”, reprezentanți ai PNL și PSD Gorj au punctat câteva aspecte cu precizarea că o decizie a magistraților este o decizie şi atât, peste ea nu se fac comentarii. Totuși, o posibilă revenire a lui Manțog pe scena politică gorjenească nu este văzută ca fiind imposibilă, dar este o decizie personală. Denisa Șuță, purtător de cuvânt al PNL Gorj a explicat care este şi statutul partidului din unghiul unei reveniri, iar Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj susține că asupra viitorului său de politician, Ionel Manțog este singurul care se poate pronunța, iar perspectivele pot fi multe. „Dumnealui și-a ispășit pedeapsa și din punct de vedere uman, mă bucur că este în libertate. Statutul nostru nu-i va permite însă domnului Manțog să revină pe o funcție în partidul nostru”, a declarat Denisa Șuță, purtător de cuvânt PNL Gorj. „Nu e foarte mult de comentat la o decizie a instanței de judecată, este o decizie a magistraților gorjeni. Știm că domnul Manțog a făcut mai multe cereri în acest sens și iată că a reușit în cele din urmă. Nu-i cunosc foarte bine caracterul domnului Ionel Manțog și nici personalitatea domniei sale, știu că a făcut politică, știm cu toții că a condus o formațiune politică. Dacă domnia sa va dori să revină întro formațiune politică, decizia îi aparține”, a declarat Anca Bordușanu, purtător de cuvânt PSD Gorj.

„Decizia de eliberare a lui Manțog, una corectă”

Magistrații au luat o decizie justă în privința lui Manțog, a fost părerea unui telespector care nu și-a ascuns regretele față de cum era condus odinioară județul, la fel și țara asta, cu mai multă disciplină. „Nu sunt pdl-ist, nu am fost în niciun partid după ’89. În ce privește eliberarea lui Manțog, decizia este una corectă. El a mai făcut ceva pentru județul acesta față de alții, și încă mult”, a declarat un telespectator. Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au decis admiterea contestaţiei depuse de Ionel Manţog, motiv pentru care acesta a fost eliberat din închisoare. Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, a fost condamnat în vara anului 2012, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare cu executare, în sarcina sa reţinându-se infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată în dosarul „Strămutaţii de lux”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here