Acasa / Actualitate / Viorica Băltărețu hărțuită din nou de primarul comunei Albeni: pusă să dea explicații de ce a stat de vorbă câte 10 minute cu trei cetățeni

Viorica Băltărețu hărțuită din nou de primarul comunei Albeni: pusă să dea explicații de ce a stat de vorbă câte 10 minute cu trei cetățeni

Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, continuă să o terorizeze pe Viorica Băltărețu, funcționar în cadrul primăriei. Aceasta a primit o adresă din partea primarului în care i se cer explicații cu privire la faptul că a purtat discuții cu mai mulți localnici timp de aproximativ 30 de minute atunci când se afla pe teren: „Prin prezenta vă pun în vedere că în cursul zilei de 24.06.2019 să depuneți la registratura unității o notă de relații, în care să descrieți următoarele aspecte:

1. De ce în timpul programului de lucru, atunci când mergeți la colectat taxa de salubrizare în sat purtați discuții de aproximativ 30 de minute cu Diaconescu Elena Camelia, Andrei Gabriel și Cornoiu Nicolae:

2. De ce nu respectați sarcinile trasată prin dispoziția emisă de Primarul Comunei Albeni?“.

Unul dintre cei nominalizați în adresa primarului, Nicolae Cornoiu, mărturisește că a stat de vorbă cu Viorica Băltărețu pentru că a plătit taxa de salubrizare: „A venit doamna să colecteze banii de gunoi. Eu am plătit gunoiul și atât“.

Viorica Băltărețu este nevoită să meargă zilnic pe jos între 12 și 16 km., pentru că așa i-a ordonat primarul, care i-a interzis să nu folosească mașina personală.

Funcționara a fost mușcată de un câine

Radu Miruță, președinte USR, Gorj, a reacționat față de aceasta situație: „Primarul a emis o altă înștiințare de valoare, dovadă evidentă de hărțuire, pentru ca victima…economist-consilier superior grad 5 în cadrul Primăriei Albeni, să explice de ce a stat de vorbă aproximativ câte 10 minute cu 3 persoane. Toate acestea în condițiile în care printr-una dintre dispozițiile date doamnei în cauza, după ce i-a mutat biroul pe hol, a pus-o să meargă prin sate pentru a încasa taxe, sarcină pentru care tocmai cu cetățenii trebuie să stea de vorba…Primarul îi trimite la câteva zile câte o dispoziție economistei cu cel mai înalt grad de funcționar public și pare că o hărțuiește. Acest tratament nu este de acceptat, indiferent ce motive ar putea avea.

Taxele trebuie colectate și este normal. Anormal este să scoți două doamne, colege de birou, cu biroul în hol, iar încăperea să rămână goală, să dai dispoziție de mers în mod repetat la adrese la care se știe că nu stă nimeni, aflate la mulți kilometri distanță, între care 50 minute de mers prin pădure: o dată pentru impozite, o altă dată pentru taxa de gunoi și o altă dată pentru ce se mai visează noaptea și să mai și pui oameni să o urmărească. (…) Astăzi (n.r.-ieri), Viorica Băltărețu, în exercitarea dispozițiilor primite, a fost mușcată de un câine, în timpul serviciului“.

Un comentariu

  1. De ce nu se simt terorizati angajatii orasului Rovinari, spre exemplu, unde sunt “amenintati” ca sunt demisi daca nu muncesc pro-cetatean, care ii si plateste?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*