Vor RESTITUI pensiile de invaliditate! Vezi ce au făcut

0
5

Zeci de gorjeni care beneficiază de pensie de invaliditate vor fi obligați să dea banii înapoi, după ce, în urma unor controale, reprezentanții autorităților au aflat că aceștia munceau.

PensionariÎn luna septembrie, potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii Gorj, 20 de persoane au fost depistate că lucrau, deși în acte figurau că primesc pensie pentru invaliditate gradul I și II și nu aveau dreptul la muncă. Daniela Negoiță, director adjunct la Casa de Pensii Gorj, a declarat că după încălcarea legii, aceștia vor trebui să restituie, pe lângă pensiile încasate ilegal și banii primiți de la serviciu. „Din suprapunerea bazelor de date-evidența pensionarilor cu cele ale angajatorilor-au rezultat nereguli. 20 de gorjeni care au invaliditate lucrau. Acestora legea le interzice să aibă un loc de muncă. Pentru că au fraudat statul, pensionarii vor rămâne fără pensia din luna în care s-au aflat în incompatibilitate. Mai mult le va fi executat silit și salariul obținut.

Cei care pot să-și găsească un loc de muncă sunt pensionarii cu invaliditate de gradul III. Aceștia au voie să lucreze cu jumătate de normă, adică doar patru ore pe zi. Ei au fraudat statul. După o analiză riguroasă, au rămas 15 persoane de la care le vor fi recuperate debitele. Vom trimite să fie executat silit și salariul și pensia”, a spus Daniela Negoiță de la CJP Gorj. Controalele au continuat și în octombrie, urmând a fi dispuse alte măsuri legale în cazul celor care au încălcat legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here