Acasa / Actualitate / Voucherele de vacanță se vor acorda până pe 1 iunie

Voucherele de vacanță se vor acorda până pe 1 iunie

Aproape 80% dintre angajații la stat vor primi voucherele de vacanță pe 2019 până la 1 iunie, astfel încât aceștia își pot achita deja concediul dacă au de gând să plece în iunie. Restul de 20% ar urma să le primească în cursul lunii iunie, mai ales că hotelierii pun presiune pe Guvern să nu amâne acordarea acestui beneficiu.

În cadrul comisiei de luni, de la Direcția Minieră, liderii sindicali și administrația va parafa regulamentul de acordare al voucherelor de vacanță. Acestea ar urma să fie oferite apoi celor peste 13.000 de salariați, cu o întârziere deoarece, inițial, se parafase în act adițional la CCM că acestea se vor acorda din data de 1 mai. După ședința de marți există posibilitatea ca voucherele să fie acordate beneficiarilor până la finalul acestei luni.

Vouchere pe card

Voucherele de vacanță se vor da pe card, cel puțin asta stabilește regulamentul ce va fi discutat și parafat în Comisia Mixtă. Mai exact, salariaților li se vor da niște carduri care vor fi activate la cerere, acestea urmând să fie valabile un an calendaristic de la data activării. Angajații sunt de acord cu cardurile dar cu condiția să fie activate de beneficiar când dorește acesta și să nu fie condiționate. Persoanele care vor fi disponibilizate nu vor beneficia de voucherele de vacanță, se discută printre liderii sindicali. Practic, voucherele vor fi în minus pentru 200 de persoane care nu vor apuca să se bucure de această facilitate.

Vouchere de vacanță şi în privat

Vești bune pentru angajații care lucrează în sectorul privat. Aceștia ar putea să primească vouchere de vacanță de la stat, iar contravaloarea lor ar urma să fie dedusă din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv impozitul pe profit.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*