spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateZeci de pacienţi cu programări, dar neconsultaţi, în Policlinică!

    Zeci de pacienţi cu programări, dar neconsultaţi, în Policlinică!

    Zeci de pacienţi s-au trezit că nu pot fi consultaţi, ieri dimineaţă, la cabinetul de Neurologie al Policlinicii deşi aveau programări de câteva luni. Motivul? În prima zi de lucru de după concediu, fostul director medical, neurologul Cristina Căliman a aflat că nu are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, refuzând astfel să consulte bolnavii. În replică, conducerea spitalului susţine că de fapt acuzele sunt doar vorbele unui medic care refuză să muncească.

    Dis-de-dimineaţă pacienţii au îngroşat rândurile la uşa cabinetului de Neurologie, dar s-au lovit de un refuz categoric din partea medicului care era de serviciu. Ieri a fost prima zi în care medicul neurolog şi fostul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Cristina Căliman, trebuia să ofere consultaţii la cabinetul din Policlinică, aceasta reluându-şi activitatea în spital la data de 1 aprilie, după un concediu medical. Medicul a precizat că, pe perioada când a deţinut funcţia de conducere, contractul cu CJAS a fost suspendat. „Contractul meu este suspendat. Pe perioada când am fost director medical a fost suspendat şi în mod normal, conducerea spitalului trebuia să-mi facă contract Casa de Asigurări de Sănătate Gorj. Eu sunt după gardă. Am fost 24 de ore de gardă. Am avut urgenţe multe noaptea. Am venit la ora de început a programului din Policlinică. Am dat reţete de câteva zeci de milioane, una de 13 milioane şi alta de 10. Cineva a mers la trei farmacii şi nu figuram în baza de date la niciuna. Aşa am aflat că nu am contract cu CJAS”, a declarat medicul neurolog Cristina Căliman.

    Programaţi de luni de zile, dar neconsultaţi

    Concluzia este una foarte clară: conflictul dintre fostul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi actuala conducere afectează activitatea unităţii spitaliceşti şi mai ales, sănătatea pacienţilor. Deşi au venit de la zeci de kilometri distanţă, oamenii cu afecţiuni neurologice au fost nevoiţi să stea pe holurile spitalului, deşi aveau programări de luni de zile. „Sunt programări din lunile ianuarie, februarie şi pentru că nu se dau bonuri de ordine la uşă, nu este niciun criteriu de intrare, stăm aici şi aşteptăm toţi. Stăm nejustificat pe timpul nostru, pe boala noastră, pe nervii noştri pe care nu-i mai prea avem. Doctoriţa a ieşit şi ne-a spus că a fost de gardă”, a spus o pacientă.

    Ajunge în comisia de disciplină?!

    De cealaltă parte a baricadei, conducerea unităţii medicale susţine că nemulţumirile medicului ar fi altele. Doctorul ginecolog Vasile Stănculete, cel care i-a luat de curând locul de director Cristinei Căliman, afirmă că proaspăta decăzută din postul de şef refuză să muncească. Mai mult decât atât, acesta spune că medicului Cristina Căliman riscă să i se facă referat de şefa Secţiei de Neurologie care s-a plâns de faptul că nu vrea să respecte graficul de lucru. „Fiind ea director, s-a pierdut din vedere contractul dumneai cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, dar doamna fostă directoare nu vrea să lucreze. Contractul s-a semnat în această dimineaţă. Şi doamna doctor şef de secţie a spus că este hotărâtă să îi facă referat şi să o bage în comisia de disciplină”, a precizat directorul medical Vasile Stănculete.

    Daniel Bondoc: „Nu trebuia să se ajungă aici”

    Şi directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj susţine că medicul neurolog poate să ofere consultaţii. „Ei începând de ieri au făcut demersurile. Astăzi au ajuns şi la noi. S-au introdus în calculator datele şi din acest moment, ea poate să elibereze reţete şi să facă transmisii către farmacii. Partea de scris, de contract efectiv, probabil că în jurul prânzului vor fi şi aceste hârtii semnate. Dar nu trebuia să se ajungă aici pentru că doamna doctor a fost director medical şi ştie că de la momentul transmiterii adresei şi până la semnarea contractului efectiv poate să treacă o zi, două. Asta nu însemna că nu putea lucra pe cabinet, în spital”, a spus preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc. Din nefericire, în scandalul pe funcţii cel care are de suferit cel mai mult este pacientul.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: