Dosar penal cu privire la modul de gestionare a depozitul de deșeuri din Târgu Jiu

0
161

Un dosar penale  care vizează poluarea de la depozitul de gunoi din Târgu Jiu sunt deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în urma unor sesizări depuse de Apele Române și Garda de Mediu Gorj. Cercetările se află în curs de derulare.

IPJ Gorj a solicitat informații și de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj cu privire la verificările efectuate la depozitul ecologic de deșeuri și ce probleme au fost constatate.

Aspectele care sunt verificate se referă poluarea accidentală și infracțiunea de „Evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei“.

Cetățenii sunt disperați

În zonele populate aflate în apropierea depozitului de deșeuri se simte un miros pestilențial provenit de gunoaiele care se află aici. Cetățenii dina ceste zone sunt exasperați și spun că nu mai pot să trăiască în aceste condiții.

Garda de Mediu a aplicat o serie de sancțiuni și a impus o serie de măsuri pentru reducerea poluării. Societatea care administrează groapa de gunoi s-a angajat că până la vară va fi montată o stație de captare și ardere a gazelor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here