33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicActe adiționale pentru modernizarea Termo Rovinari

Acte adiționale pentru modernizarea Termo Rovinari

Este nevoie de prelungirea contractelor cu firmele care se ocupă de modernizarea grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia.

Lucrările de modernizare au fost demarate în urmă cu 7 – 8 ani. Ar fi trebuit să fie deja gata, iar grupul energetic să fie în funcțiune și să producă energie electrică pentru Sistemul Energetic Național. Dat fiind faptul că lucrările au fost prelungite, este nevoie să fie semnate acte adiționale la anumite contracte de execuție. Cel mai important este cel care vizează modernizarea cazanului care deservește grupul energetic numărul 5 de la Termocentrala Rovinari.

Actul adițional va fi semnat cu Energomontaj București pentru modernizarea cazanului la grupul 5. Acesta va permite titularului de contract să cesioneze către o altă companie Socend Ind SA o parte a contractului, pentru a se încadra în termenul de execuție. Astfel, Socend se va ocupa de lucrările de modernizare a cinci circuite aferente grupului energetic 5. Tot prin act adițional va fi prelungit contractul cu firma General Turbo, potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia. Dacă nu vor mai apărea probleme, grupul energetic numărul 5 modernizat va fi dat în folosință în primul semestru al anului viitor.

Va fi cel mai performant grup energetic al Complexului Energetic Oltenia și va avea durata de funcționare prelungită cu peste 15 ani. De altfel, grupul 5 va fi printre cele 3 care vor fi păstrate de către Complexul Energetic Oltenia și după 2026, când se va încheia, cel puțin teoretic, perioada de implementare a Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

Lider de sindicat: Termocentrala Rovinari nu mai poate funcționa cu trei grupuri

1
Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia“ de la Termocentrala Rovinari, susține că unitatea nu mai poate...

CEO a repus în funcțiune Termocentrala Craiova 2

0
Sucursala Electrocentrale Craiova 2 a fost repusă în funcțiune. Complexul Energetic Oltenia a închis, în...

CEO funcționează de câteva zile cu 4 grupuri energetice

0
Complexul Energetic Oltenia funcționează, de câteva zile, cu numai patru grupuri energetice. Motivul este legat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!