Administrația CEO anunță noi restructurări, SMEO reia protestele mâine

0
7

Deși nu au reușit să scoată în stradă decât câteva sute de sindicaliști, liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia susțin că protestele vor fi reluate mâine, pentru că ieri și astăzi aceștia nu au obținut autorizaţie din partea Primăriei Târgu-Jiu, municipalitatea nedorind ca de Bobotează și Sfântul Ioan să aibă loc proteste.

proteste

Gabriel Bălăceanu, vicepreședintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, susține că sindicaliștii sunt nemulțumiți de răspunsul primit din partea lui Laurențiu Ciobotărică, managerul interimar al CEO, care nu a exclus posibilitatea ca anul acesta să aibă loc alte restructurări în cadrul companiei. În schimb, Ciobotărică a dat asigurări că CEO nu va intra în insolvență, așa cum se vehiculase, după instituirea acestei măsuri la Complexul Energetic Hunedoara. Marea nemulțumire a sindicaliștilor de la SMEO rămâne în continuare cea legată de refuzul conducerii CEO de a acorda minerilor și energeticienilor bani în plus din rezerva la fondul de salarii, mai spune Gabriel Bălăceanu, vicepreședinte SMEO. „Vineri reluăm protestele pentru nu ne-am aşezat la masa negocierilor care să ne dovedească faptul că nu există această rezervă. Pe 20 noiembrie era rezervă, dar într-o lună şi ceva a dispărut. Chiar nu înţelegem pentru că atunci tocmai domnul director ne-a prezentat modul în care se vor cheltui banii pe sâmbetele şi duminicile din luna decembrie. Eu susţin că există această rezervă la fondul de salarii”, a mai spus Bălăceanu, care crede că actualul manager interimar îi sfidează pe salariaţii companiei. Reprezentanții SMEO susțin că ar fi ales calea dialogului și nu protestele de stradă, însă noua conducere a Complexului Energetic Oltenia nu i-a convocat până acum la o întâlnire ca să poată să își spună nemulțumirile.

SMEO nu vrea jigniri

Reprezentanții Sindicatului Mine-Energie Oltenia susțin că nu vor să răspundă atacurilor venite din partea sindicaliștilor de la Federația Națională Mine-Energie, care i-au acuzat că au protestat de unii singuri și nu au cerut și sprijinul celorlalte organizații sindicale sau federații. De asemenea, sindicatul condus de Gabriel Căldărușe a fost acuzat în repetate rânduri că a fost unul apropiat fostului manager al CEO, Laurențiu Ciurel și că protestele de acum ar fi fost inițiate la comanda acestuia, după ce nu s-a mai aflat la conducerea companiei. Gabriel Bălăceanu, vicepreședintele SMEO neagă acest lucru și spune că sindicatul din care face parte, avea nemulțumiri legate de nesuplimentarea primei de sărbători din rezerva la fondul de salarii, încă de la anunțul că minerii și energeticienii nu vor beneficia de acest supliment, însă nu au găsit momentul potrivit pentru a organiza proteste. „Înjurăturile nu fac bine niciunuia. E vorba de un drept al salariaţilor pe care noi îl apărăm”, a mai spus sindicalistul Gabriel Bălăceanu de la SMEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here