Acasa / Economic / Amenințare cu greva japoneză la cariera Lupoaia

Amenințare cu greva japoneză la cariera Lupoaia

Minerii de la cariera Lupoaia se pregătesc de declanșarea unei greve japoneze. Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului „Solidaritatea 2013“, susține că minerii sunt foarte nemulțumiți de salariile pe care le primesc, după ce a intrat în vigoare noul Contract Colectiv de Muncă. Liderul de sindicat susține că angajații care fac munca de jos nu au câștigat nimic pentru că două sporuri le-au fost reduse semnificativ: „Oamenii vor să declanșeze pentru început o grevă japonez, pentru că nu sunt mulțumiți de salariile pe care le primesc. O să fie făcută o listă cu revendicări. Sporul de carieră a fost redus de la 15% la 10%, iar sporul de pericol de la 10% la 6%. Nu au câștigat nimic la salariu. Sunt foarte dezamăgiți. Boza le-a dat cu o mână și le-a luat cu două“.

Minerii, dezamăgiți de liderii de sindicat

Nicu Bunoaica susține că salariații se consideră trădați de liderii de sindicat. „Oamenii se consideră trădați de sindicatele din care fac parte și care au negociat Contractul Colectiv de Muncă cu administrația. Vor să se retragă din sindicatele din care fac parte. S-au dat bani mai mulți la personalul TESA și s-au mărit limitele de salarizare la CFL-iști ca să facă presiuni asupra oamenilor“.

Proteste la cariera Lupoaia

La cariera Lupoaia au mai avut loc în acest mai multe proteste. În luna februarie, minerii au refuzat să mai lucreze pentru că erau nemulțumiți de modul în care s-a făcut armonizarea salariilor. De asemenea, în luna martie, au avut loc mai multe proteste în carierele CEO. Greva s-a declanșat pentru prima dată tot la cariera Lupoaia. Minerii au fost nemulțumiți de prevederile salariale ale Contractului Colectiv de Muncă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*