Acasa / Economic / Atac dur al primarului de la Rovinari la conducerea CEO: „Este o incapacitate de muncă sau mentală“

Atac dur al primarului de la Rovinari la conducerea CEO: „Este o incapacitate de muncă sau mentală“

Locuitorii orașului Rovinari sunt revoltați după ce conducerea Complexul Energetic Oltenia a anunțat redeschiderea depozitul de cărbune de la cariera Roşia. Primarul oraşului Rovinari, Robert Filip, susține că mii de oameni vor protesta împotriva acestei decizii, pentru că praful de cărbune degajat de la depozit le afectează modul de viață: „O să scot tot orașul în stradă și o să pun un cort în care să stăm să vedem dacă vor pune cărbune pe noi. Și să nu vină unii și să spună că vrem să închidem Complexul. Nu, ei îl închid pentru că nu au fost în stare să facă stocul și așa mai departe. Sunt singura primărie din țara asta care dă Certificate de urbanism într-o zi“.

„Nu au fost în stare de 6-7 ani de zile să facă acest depozit“

Noul depozit de cărbune este 90% finalizat. „Este o incapacitate de muncă sau mentală a celor de la Complex care nu au fost în stare de 6-7 ani de zile să facă acest depozit. Am fost acolo unde este amenajat și am aflat că este finalizat 90%, dar că nu au fost în stare să facă acele proceduri pentru niște benzi care să transporte acest cărbune acolo. Atunci înseamnă că avem o problemă. Anul trecut ne-au chemat și ne-au rugat să avem bunăvoință că este ultimul an în care oamenii sunt obligați să sufere“.

Un comentariu

  1. Nu 6-7 ani….mult mai multi….depozitul central Rosia si depozitul tampon Pinoasa trebuiau inchise la finalul anului 2008…capitolul XXII din tratatul de preaderare negociat de Romania cu UE pana in 2005…dar activismul de partid infiltrat masiv in institutiile statului roman a” uitat ”sa-si faca treaba”….in joc erau multi bani care trebuiau neaparat dirijati spre anumite buzunare…In orice caz noul amplasament nu va rezolva problema poluarii zonale ,conteaza doar banii cheltuiti….primarul din Rovinari trebuie sustinut in demersurile sale privind poluarea care are origini in cele 2 depozite mentionate….

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*