BOMBĂ Preşedintele CS l- a înregistrat pe Ciobotărică în biroul de la CEO! Cum a fost fabricat dosarul Bani pentru Medintu

1
22

Aurel MedintuDosarul Bani pentru Medinţu este în continuare unul controversat, iar până la decizia definitivă a instanţei, speculaţiile curg. Acest dosar, a apărut la puţin timp după ce Laurenţiu Ciobotărică a fost numit director general la CEO, în locul lui Laurenţiu Ciurel. Surse apropiate lui Medinţu şi Ciurel spun că de fapt totul era pus la cale, pentru ca după primirea compensaţiilor financiare de către acesta, să se autodenunţe şi astfel să apară un dosar, iar Ciobotărică să dispară de la CEO. Lucru care aproape s- a întâmplat, iar o altă persoană care a avut un rol cheie este fostul preşedinte al CS, Cristian Radu. Impact în Gorj a intrat în posesia declaraţiilor de la poliţie ale principalelor personaje din dosar. Cristian Radu a declarat că l- a înregistrat pe Ciobotărică cu aparatura proprie.

Cristian Radu, fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Delia Slăvulete, secretara CS şi Aurel Medinţu sunt protagoniştii dosarului „Bani pentru Medinţu.” Cel mai interesant este preşedintele CS, care scrie într – o declaraţie dată la poliţie că l- a înregistrat pe Laurenţiu Ciobotărică. Cristian Radu l- a sunat si i- a spus că va ajunge la Târgu Jiu şi că vrea să se întâlnească, după ce dăduse prima declaraţie la poliţie, pe data de 22 aprilie.

Ziua în care Cristian Radu a devenit amnezic

După declaraţia din aprilie, pe 3 mai, Cristian Radu îl sună pe Ciobotărică să îşi anunţe vizita la Târgu Jiu, cu intenţia de a-l înregistra.

Cristian Radu: Io vineri… am fost iarăşi citat să aduc nişte… mă rog… elemente de corespondenţă… mailuri deastea aşa… Şi o să ajung iar în Târgu Jiu, te găsesc?
Laurenţiu Ciobotărică: Pai când ajungi… nu- i problemă … la orice oră… io sunt toată ziua…
Radu Cristian: 12.30 -11?
Laurenţiu Ciobotărică: e bine…

Trei zile mai tarziu era în biroul directorului general şi nu îşi mai aducea aminte ce a vorbit cu Ciobotărică, mai mult, încearcă să ducă discuţia într- o anumită direcţie.

Cristian Radu: Băi vis- a- vis de Medinţu io- mi aduc aminte foarte bine că tu ai vorbit cu mine la telefon.
Laurenţiu Ciobotărică: Şi io şi asta am şi spus… bă e treaba voastră acolo… exact ce mi – ai spus nu e treaba directoratului… nu e treaba CS ului… exact aşa mi- ai zis.
Cristian Radu: Io- mi aduc aminte altceva … mă rog.. io- mi aduc aminte… am spus aşa… că âââ… tu ai vorbit cu mine şi io ţi- am spus că nu îţi dau acordul meu pentru partea materială … că nu- s de acord cu partea materială pentru că nu mi se pare firesc.
Laurenţiu Ciobotărică: Aşa ai zis la poliţie?
Cristian Radu: Păi dacă aşa… asta e memoria mea
Laurenţiu Ciobotărică: Că io am zis că am vorbit şi că nu e treaba CS ului! Am spus domne, am vorbit cu preşedintele;

În aceeaşi zi de 6 mai, după discuţia pe care a înregistrat- o cu Ciobotărică, acesta a mers imediat la poliţie, unde a mai dat o declaraţie în care a precizat că „Toată discuţia a fost înregistrată cu un aparat propriu, iar înregistrarea o pun la dispoziţia organelor de poliţie.”

Cristian Radu, contrazis de Delia Slăvulete

Preşedintele CS este contrazis, că ar fi spus că nu e de acord ca Medinţu să plece cu plăţi compensatorii, de către secretara CS, care a declarat la poliţie că preşedintele CS i- a spus că nu e de competenţa Consiliului, să acorde suma de bani.

Delia Slăvulete, 15.04.2016 : „Am avut cateva discuţii telefonice cu domnul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Radu Cristian Eugen, privind competenţa de aprobare a unei recompensări financiare ca urmare a încetării contractului de mandat al domnului Medinţu Aurel. Domnul Preşedinte a menţinut că acest lucru nu este de competenţa CS- ului,” a declarat Delia Slăvulete, poliţiştilor de la IPJ Gorj.

Ipocrizia lui Medinţu în faţa poliţiştilor

Aurel Medinţu le- a povestit poliţiştilor pe data de 12 aprilie, faptul ca în contractul lui de mandat, nu se prevede acordarea unor sume de bani la încetarea contractului. În acelaşi timp, îşi continuă declaraţia, povestind cum a negociat cele 5 salarii şi cum a refuzat să semneze contractul de încetare, până nu i- au intrat banii în cont.

Aurel Medinţu, 12.04.2016 „În acest contract nu se prevede acordarea unor sume de bani la încetarea contractului. Laurenţiu Ciobotărică m- a întrebat câte salarii doresc şi i- am răspuns că 6. El a fost de acord cu opţiunea mea, iar a doua zi, numita Delia Slăvulete a venit la mine la birou, unde mi- a zis că Ciobotărică, i- a transmis să- mi spună 4 salarii şi nu 6. Eu i- am transmis că sunt de acord cu 5 salarii…

Fac precizare că la toate discuţiile referitoare la încetarea mandatului inclusiv în cadrul directoratului, eu am susţinut că nu semnez un acord de încetare a contractului de mandat, până nu se pune în aplicare Hotărârea numarul 77 din 2015 a directoratului, respectiv intrarea în contul meu bancar a sumei propuse. În data de 23.12.2015 mi- a intrat suma de bani în cont, motiv pentru care după tranzacţie am semnat acordul, privind încetarea contractului de mandat, acord care era întocmit şi semnat de preşedintele CS- ului cu o zi înainte , dar nesemnat de mine în ziua respectivă. Ca membru al directoratului CEO, fac precizarea, că cunosc faptul că directoratul nu avea atribuţii de a acorda compensaţii financiare, acest atribut fiind al CS- ului cu care era încheiat contractul de mandat.

Medinţu s- a autodenunţat şi în presă, în timp ce avea în cont 120 de mii de lei, banii pe care ii ceruse pentru a pleca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here