18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEconomicBoșii din CEO i-au uitat pe sărmanii din Negomir! Viața oamenilor este...

Boșii din CEO i-au uitat pe sărmanii din Negomir! Viața oamenilor este pusă în pericol: „Casa e crăpată! Dacă plouă, malul vine spre noi”

Mai multe familii din Negomir riscă să rămână fără agoniseala de o viață. Oamenii îi acuză pe șefii Complexului Energetic Oltenia de rea-credință, pentru că le promit de ani de zile că vor fi expropriați și mutați din fața haldei de steril de la Pinoasa. Aflate la mai puțin de 500 de metri de malul de pământ scos în urma excavării, casele localnicilor se dărâmă de la o zi la alta.

O parte din imobile au fost puse la pământ din calea pericolului în urmă cu mai mulți ani, însă, potrivit localnicilor, există cel puțin 10 case locuite în zona ce ar trebui să fie una de refugiu. Cei rămași spun că sunt duși cu vorba de conducerea CE Oltenia, care le promite încă din 2015 că vor fi despăgubiți pentru a pleca. „Nu au făcut zid de sprijin și trebuie să aibă zonă de refugiu dacă pământul o ia la vale. Nu au făcut nimic, cei de la CEO nu sunt interesați. Ei își văd de problemele lor”, ne-a spus un localnic din Negomir.

„Când ne demolează?”

Familia Dumitrescu, de exemplu, este una din puținele rămase la baza haldei de steril. Cu ochii în lacrimi, Aristică Dumitrescu povestește cum vede zilnic crăpăturile tot mai mari în pereții casei. A mai cârpit pe ici pe colo câte un stâlp, însă structura imobilului este grav afectată. „Casa e deja crăpată. Am un an de zile de când am actele făcute, mi-au promis că-mi dau bani dacă fac cadastru, însă nu au mai venit. De ce nu ne mută? Dacă plouă, malul acela mare vine spre noi. Trebuie să facă ceva, că au promis în octombrie anul trecut că în decembrie ne dau banii. A trecut și octombrie anul acesta și nu au mai venit. Vin, se duc la deal sus și trec, nu ne bagă în seamă. Au zis că ne trimit la Fărcășești, păi noi avem actele la Pinoasa. Dacă e să fac casa din nou, nu pot să o mai fac, că au venit, ne-au fotografiat-o, au măsurat-o și ne-au zis să nu mai construim, că ne demolează. Păi când ne demolează, peste 7 ani?”, spune Aristică Dumitrescu.

„Trece galeria pe sub casa mea”

Oamenii susțin că au întâmpinat probleme și în vederea obținerii actelor cadastrale. Reprezentanții EMC Pinoasa le-au promis oamenilor că le vor rezolva problema actelor, dar, spun localnicii, doar i-au întârziat în privința intrării în legalitate cu imobilele. „Ne-au mințit de un an de zile că fac ei cadastru. Au măsurat, au numărat pomii și nimic. În cele din urmă am fost la Oficiul de Cadastru din Târgu Jiu și am rezolvat singură problema. Acum stau cu actele degeaba. Nu vor să vină, pur și simplu. Am fost la EMC Roșia și domnul director a zis că nu putem să negociem, că trebuie rezolvate niște acte la Craiova. Sătul de noi, l-a chemat pe domnul Marian de la Pinoasa care ne-a zis că nu e nevoie de o nouă măsurătoare, pentru că demersurile au fost făcute deja și oricum știu că pe sub casa mea trece galeria ce face legătura între Dragotești-Fărcăsești. Până rezolvă ei se dărâmă casa de tot. Nu știm încotro să o mai luăm”, a declarat Ileana Bușoi.

Oficialii CE Oltenia nu au fost de găsit pentru a oferi o explicație la acuzele pe care le aduc oamenii din Negomir.

Excavatoare blocate la CEO din cauza lipsei de personal

1
Disponbilizările de personal din ultimii ani, de la Complexul Energetic Oltenia, produc dezechilibre majore în...

CEO are un nou regulament pentru exproprieri

0
Complexul Energetic Oltenia (CEO) are un nou regulament pentru expropriererea terenurilor și a imobilelor care...

Peste trei milioane de euro pentru exproprierile de la CEO

0
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat, ieri, la Târgu-Jiu că hotărârile de guvern pentru exproprierile...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!