spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicCE Oltenia, la un pas de distrugere

    CE Oltenia, la un pas de distrugere

    Reprezentanţii CE Oltenia văd, în urma discuţiilor purtate cu ANRE, o influenţă a producătorilor de energie eoliană asupra factorilor de decizie pe care o consideră ca fiind anormală şi inexplicabilă. Pe lângă faptul că nu vor să pună în aplicare Hotărârea de Guvern privind unele măsuri pentru siguranţa alimentarii cu energie electrică, şefii ANRE consideră că prin ceea ce fac reprezentanţii CE Oltenia „se dramatizează”.

    Delegaţia CE Oltenia aflată la Bucureşti pentru a purta discuţii cu reprezentanţii ANRE nu s-a întors cu veşti bune şi asta ca urmare a faptului că „discuţiile sunt interminabile şi toată lumea încearcă să menţină supremaţia”, după cum a precizat directorul general al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu. Deşi CE Oltenia prin reprezentanţii săi nu a cerut altceva decât ca toate unităţile energetice să fie tratate în mod egal cu privire la accesul pe piaţă, acest lucru este evident că nu se vrea a fi înţeles de ANRE. „Tot ce am susţinut acolo se recunoaşte, se dă dreptate, însă nu se concretizează nimic, Hotărârea de Guvern ce spune că serviciul de reglaj terţiar lent de 600 MW să fie reglementat, nu este luată în considerare. Aici nu se discută de profit sau de bani, ci de situaţia echipamentelor”, a declarat pentru Acces Tv directorul Aurel Medinţu.

    Bătaie de joc?!

    Directorul general de la Divizia Energetică a tras un semnal de alarmă cu privire la riscul la care este supus Complexul Energetic Oltenia. „Situaţia echipamentelor este aceea că vor fi degradate, nemaiputând să continuăm la solicitarea dispecerului energetic naţional. În primele 12 zile din aprilie au fost nouă porniri de bloc, urmate de opt opriri dictate de dispecer pentru a face loc energiei eoliene, care intră fără nici o regulă pe piaţă”, a explicat Aurel Medinţu. Acesta este unul din motivele pentru care conducerea CE Oltenia a înaintat informări către Ministrul Energiei, Constantin Niţă, dar şi către reprezentanţii din Parlament. În toată această problemă gravă există şi o situaţie care nu face altceva decât să demonstreze că reprezentanţii ANRE nu tratează cu seriozitate greutăţile cu care se confruntă pe piaţa de energie CE Oltenia. În acest sens, şeful Diviziei Energetice spune că „din modul în care se poartă discuţiile, senzaţia este că există o influenţă a celor de la eoliene asupra factorilor de decizie pe care o consider anormală şi inexplicabilă”. Pentru Aurel Medinţu revoltător este faptul că ANRE vede o dramatizare a situaţiei din partea reprezentanţilor CEO, pentru că pe primele trei luni s-a înregistrat profit. Situaţia CE Oltenia continua să fie una critică şi asta ca urmare a faptului că pe lângă pierderea calităţii cărbunelui aflat în depozite, odată cu creşterea temperaturilor există şi riscul autoaprinderii stocurilor de lignit.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: