Acasa / Economic / Ce se va întâmpla dacă CE Oltenia încheie 2018, PE PIERDERI! – Opinie, oficial din Ministerul Energiei!

Ce se va întâmpla dacă CE Oltenia încheie 2018, PE PIERDERI! – Opinie, oficial din Ministerul Energiei!

În bugetul fundamentat al CE Oltenia, prețul mediu pentru certificatele CO2 este de până la 7 euro/certificat, transmite secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan.

Pe cheltuveniturile estimate și cheltuielile realizate, spune acesta, compania s-ar încadra: „Dar, orice depășire peste această medie de 7 euro, înseamnă un impact pe bugetul companiei. Dacă se păstrează trendul actual, unde se închide pe 15 și 18 euro/certificat, e clar că CEO nu poate să facă față, influența fiind, atenție, undeva la 30 la sută din cifra de afaceri a companie, adică, de 3 miliarde de lei. Și, un impact al certificatelor CO2, este de aproximativ un miliard de lei.

Preconizând această situație, am început deja demersurile pentru a ni se aproba un dialiog cu Comisa Europeană. Dacă CEO încheie pe pierderi: lucrurile sunt îngrijorătoare, în special în abordarea băncilor. Avem credite, deci, rate de rambursat. Sunt foarte multe elemente care depind de aceste credite și de modul cum facem față acestei situații” , a mai spus secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*