24.2 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 18, 2020
Acasă Economic CEO anunță ce perimetre miniere vor fi închise, în următorii ani

CEO anunță ce perimetre miniere vor fi închise, în următorii ani

- Advertisement -

La doar o zi de la anunțul făcut de premierul Ludovic Orban cu privire la planul de restructurare ce vizează activitatea Complexului Energetic Oltenia, oficialii companiei fac precizări în privința restrângerii de activitate. Printr-un comunicat de presă administrația CEO transmite că singurele cariere care se vor închide până în anul 2025 sunt acelea care își vor epuiza resursele în această perioadă sau cele a căror operare va deveni ineficientă din cauza costurilor foarte mari.

”Având în vedere declarațiile aparute în presa locală, privind posibila închidere a unor perimetre miniere, reprezentanții Complexului Energetic Oltenia fac următoarele precizări, pentru corecta informare a publicului: singurele cariere care se vor închide până în anul 2025 sunt acelea care își vor epuiza resursele în această perioadă sau cele a căror operare va deveni ineficientă din cauza costurilor foarte mari. În această situație se regăsesc carierele Peșteana, Husnicioara și Lupoaia. Personalul existent în aceste cariere în 2025 rămas după ieșirea la pensie a unui număr considerabil de angajați, va fi redistribuit în celelalte cariere pentru functionarea acestora la capacitate, in vederea asigurarii necesarului de carbune pentru termocentralele Rovinari și Turceni.

Avand in vedere evolutia tehnologica a perimetrelor miniere ramase in exploatre incepand cu anul 2026, carierele Jilț Sud și Jilț Nord se vor reorganiza într-o singura cariera, precum și carierele Tismana și Pinoasa.

Necesarul de lignit pentru asigurarea funcționării grupurilor energetice pe cărbune (3 grupuri în Rovinari și 2 în Turceni), va fi asigurat din perimetrele Roșia si Tismana-Pinoasa pentru Rovinari, iar pentru Turceni va fi asigurat din perimetrele Jilț si Roșiuța.

Amintim că Planul de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, singura soluție viabilă pentru menținerea în activitate a unuia dintre cei mai importanți producatori de energie electrică ai țării, va fi înaintat spre analiză Comisiei Europene. Planul prevede investiții noi de 7 miliarde de lei în perioada 2021 – 2026 pentru diversificarea resurselor, având în vedere că cele pe bază de lignit sunt epuizabile, iar investitiile in activitatea de minerit si in centralele pe baza de carbune se vor ridica la cca 2 miliarde lei.

Astfel, în portofoliul CEO vor intra parcuri fotovoltaice și blocuri pe gaze naturale – surse de energie mai puțin poluante, se arată într-un comunicat de presă emis de conducerea Companiei.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Clopoțelul va suna diferit anul acesta

14 septembrie, prima zi de școală pentru mulți prichindei și prima zi din acest an școlar pentru mulți alții care deja au experimentat tot...

Mircea Suchici la Târgu Jiu, în concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″

Consiliul Județean Gorj și Școala Populară de Artă Târgu Jiu invită pe toți iubitorii muzicii clasice joi, 25 octombrie 2018, la Muzeul Județean Gorj...

Luptător american celebru, impresionat de imaginile cu fata bătută din Târgu Jiu. Vrea s-o ajute

Un cunoscut luptător din UFC a distribuit pe conturile sale de Twitter și Instagram filmulețul cu fata în vârstă de 13 ani, din Târgu...

FOTO Accident pe Dealul Bujorăscu provocat de o șoferiță

Două persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc pe Dealul Bujorăscu. Potrivit Poliției, o tânără, de 21 de ani,...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini