11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăEconomicCEO caută cumpărători pentru termocentrala Chișcani

CEO caută cumpărători pentru termocentrala Chișcani

Complexul Energetic Oltenia (CEO) încearcă să vândă termocentrala Chișcani – Brăilă, pe care o are în proprietate de cinci ani, și a obținut aprobările necesare în acest sens de la Ministerul Energiei.

Sorinel Boza, managerul CEO, a precizat că există anumite condiții, una dintre acestea referindu-se la continuarea activității de către cumpărătorul termocentralei: „Noi suntem pregătiți. Avem evaluările făcute și am avut consultări pe această temă cu cei de la Transelectrica și alți factori importanți ai sistemului energetic. Avem anumite documente prin care ni se recomandă că, dacă o s-o vindem, cel care o s-o compere trebuie să poată menține domeniul de activitate cel puțin zece ani de acum încolo, ceea ce este un lucru bun că nu putem s-o vindem la unul care s-o taie și s-o vândă la fier vechi. Va fi una dintre condițiile principale de vânzare a termocentralei“.

„Oficial nu am primit nicio ofertă“

Deocamdată, susține Sorinel Boza, nu există o ofertă depusă de către un investitor pentru preluarea termocentralei, totul rezumându-se doar la faza de discuții: „Încă nu s-a interesat nimeni oficial de achiziționarea termocentralei de la Chișcani. Sunt doar vorbe. Oficial nu am primit nicio ofertă și nicio scrisoare deschisă prin care să ni se ceară să ne întâlnim cum ei“.

Termocentrala are un grup de cogenerare și a fost preluată în ideea obținerii de certificate de CO2 de care CEO are nevoie pentru a putea produce energie electrică. „Cele două grupuri energetice nu au nicio şansă de funcţionare pentru următorii ani în condiţii de eficienţă economică. Astfel, se are în vedere valorificarea acestei centrale, urmare a scrisorii de intenţie transmisă de firma olandeză BUVOCA BV privind interesul în ceea ce priveşte achiziţia acesteia”, se arată într-un document al CE Oltenia.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -