CEO își evaluează bunurile pentru a vedea ce credite mai poate accesa

0
185

Complexul Energetic Oltenia caută soluții pentru a asigura finanțarea unora dintre investițiile sale. Vor fi evaluate toate bunurile mobile și imobile care pot constitui garanție în vederea de accesării de credite bancare. Complexul Energetic Oltenia are deschise mai multe linii de credit pentru a nu avea sincope în desfășurarea de zi cu zi a activității.

De asemenea, de-a lungul anilor au fost realizate o serie de împrumuturi pentru punerea în operă a unor investiții de mediu la sucursalele electrocentrale. Este vorba de instalațiile de desulfurare și slam dens. Pentru o astfel de instalație, respectiv cea de la Termocentrala Turceni a fost obținut în urmă cu mai mulți ani un credit japonez. Măsura este și acum criticată, având în vedere că de la 1 iulie unul din grupurile energetice de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni va fi închis. Cel puțin acesta a fost anunțului unuia dintre membrii Directoratului, Lăcrămioara Diaconu-Pințea. Sindicatele și nu numai au anunțat că o astfel de măsură nu are logică.

Și în anii următori va fi nevoie de foarte multe fonduri, unele bancare, pentru realizarea investițiilor majore anunțate în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Este prevăzută construirea a trei grupuri pe gaze naturale și a mai multor parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj. Planul avea o valoare inițială de 3,5 miliarde de euro. O bună parte a finanțării ar trebui să fie oferită de către Guvern în baza unui Memorandum. Deocamdată, Planul nu este încă aprobat de către Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here