CEO livrează energie curată

1
11

termo-rovinariCE Oltenia a transmis un comunicat de presă prin care contrazice organizaţiile de mediu cu privire la poluarea cauzată de termocentralele din cadrul companiei, respectiv cele de la Rovinari şi Turceni. „CE Oltenia a derulat investiţii pentru îndeplinirea condiţiilor de mediu impuse de legislaţia europeană pentru emisiile de poluanţi în aer, apă, sol (modernizarea electrofiltrelor, implementarea instalaţiilor de desulfurare şi a celor de evacuare în slam dens a zgurii şi cenuşii) şi reconstrucţie ecologică prin redarea în circuitul silvic şi agricol a suprafeţelor de teren afectate de exploatările miniere”, se arată în comunicatul CEO.

Potrivit sursei citate, la nivelul companiei, au fost implementate, încă din anul 2009, proiecte de investiţii pentru reducerea poluării. Este vorba despre modernizarea electrofiltrelor pentru reducerea concentraţiei de pulberi, implementarea, instalaţiilor de desulfurare a gazelor de ardere la toate grupurile energetice în vederea reducerii emisiilor de SO2. În acelaşi comunicat, reprezentanţii CEO susţin că toate grupurile energetice respectă valorile limită de emisie pentru NOx. Totodată, au fost montate atenuatoare de zgomot şi panouri fonoabsorbante. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) precum şi implementarea tehnologiei de evacuare în slam dens (o parte cenuşă / o parte apă) a zgurii şi cenuşii rezultate din procesul de ardere a cărbunelui, faţă de tehnologia veche (1 parte cenuşă / 9 părţi apă) sunt alte două proiecte implementate de CEO în acest sens.

CEO, ţinta atacurilor ONG-urilor de mediu

„CE Oltenia este în permanenţă ţinta atacurilor ONG-urilor care au ca scop declarat desfiinţarea energiei produse pe baza de cărbune, chiar dacă, spre deosebire de alţi producători de energie care nu deţin autorizaţiile de mediu necesare funcţionării, compania a investit sute de milioane de euro în instalaţii care încadrează impactul asupra mediului în limitele impuse de legislaţia în vigoare – eforturile şi realizările companiei în acest sens nefiind luate în considerare de către aceste organizaţii”, se mai arată în comunicatul remis de CE Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here