Acasa / Economic / Complexul Energetic Oltenia se află în pragul insolvenței. Afirmația a fost făcută de către un lider de sindicat

Complexul Energetic Oltenia se află în pragul insolvenței. Afirmația a fost făcută de către un lider de sindicat

Bogdan Bejinaru, președintele Sindicatului Salariaților din cadrul CEO, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Gorj Tv, că producătorul de energie electrică pe bază de cărbune se confruntă cu dificultăți financiare mari și că se află în pragul insolvenței. Cele mai mari costuri au fost generate de achiziționarea certificatelor de carbon. Cel mai mare producător de cărbune are nevoie de sprijin pentru a putea să funcționeze în continuare. „Această companie este în pragul insolvenței. Dacă nu se vor face intervenții puternice legislative, care implică voință politică, această companie nu mai are mult de trăit“, a spus Bogdan Bejinaru.

Se trage de timp în privința achitării tichetelor cadou de 1 mai

Liderul de sindicat a spus că situația financiară dificilă traversată de CEO se poate constatat prin faptul că tichetele cadou promise înainte de data de 1 mai nu au fost acordate până acum și nici nu se știe exact când vor ajunge la salariați: „Primesc zeci de telefoane de la salariați cu privire la acordarea tichetelor cadou de 1 mai și nu știu ce să le spun. Administrația ne-a anunțat că va avea loc o întâlnire a Comisiei mixte pentru întocmirea unui regulament pentru acordarea tichetelor cadou. Păi de ce regulament este nevoie când acordarea tichetelor cadou este un drept specificat în Contractul Colectiv de Muncă. Trebuie acordat și atât. Se trage de timp pentru că nu sunt bani“.

„Mă mir cum colegii mei reușesc să dea producția pe care o dau“

Liderul de sindicat susține că investițiile au lipsit în ultimii ani din sectorul minier: „Putem să facem o radiografie la tot ce înseamnă situația tehnologică din minerit, banii care se bagă la ora actuală, banii care nu s-au băgat, de fapt, în ultimii ani. De multe ori, și eu mă mir cum colegii mei din producție mai reușesc să dea producția pe care o dau“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*