Condescu a discutat cu delegaţia FMI

2
12

Preşedintele FNME, Marin Condescu, s-a întâlnit joi seara, la ora 18, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional. Surse apropiate, au declarat recent pentru Mediafax, că FMI va insista în negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat, apreciind că prin vânzarea unor societăţi viabile, statul va reuşi să finanţeze la costuri mai reduse deficitul bugetar.

Contactat telefonic, înainte de începerea discuţiilor, liderul minerilor din Oltenia, a declarat pentru „Impact în Gorj” , că va pune în discuţie, problema agresiunii existente asupra unităţilor miniere şi energetice din Oltenia, dar şi atitudinea ANRE cu privire la preţul de cost pe piaţa reglementată. În aceste condiţii, de regim preferenţial, cele două Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari, pierd anual sume importante de bani. Astfel, în urma preţului stabilit de ANRE, sub preţul de cost al complexurilor, Complexul Rovinari a pierdut 720 de miliarde de lei vechi, iar Complexul Turceni 250 de miliarde de lei vechi. Un alt subiect pe agenda discuţiilor a fost blocajul financiar, în care a intrat SNLO din cauza statului, societatea ajungând să plătească penalităţi de o mie de miliarde de lei vechi pe an. „Nu uităm nici atitudinea impertinentă a unor funcţionari de la ministere care prin adresele înaintate ne acuză că nu mai dăm cărbune la Braşov, Severin sau Râmnicu Vâlcea şi că lăsăm populaţia în frig în perioada asta”, a mai precizat, Marin Condescu.

„Samsari de energie”

Pe considerentul că „samsarii de energie” îşi fac interesele prin eforturile depuse de minerii din Oltenia, Condescu crede că este nevoie de o societate care să reziste pe piaţă şi care să aibă un control, chiar dacă se va lucra în sistemul privat. Cât despre atitudinea unui reprezentant al Fondului Proprietatea care vrea să facă în România ceea ce nu a reuşit în Polonia, să privatizeze, preşedintele FNME, consideră că în tratatele de aderare este un articol care prevede faptul că politica pentru resurse energetice şi-o face fiecare stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here