5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Economic Condescu, între ura faţă de Ciurel şi interesele CEO

Condescu, între ura faţă de Ciurel şi interesele CEO

- Advertisement -

După protestul din stradă, Condescu mută în mass-media răfuiala cu Ciurel pe care, se pare că a transformat-o mai degrabă într-o răzbunare personală decât ce a minerilor şi energeticienilor afectaţi de măsurile conducerii CEO. Mai mult, sindicalistul-şef îl ameninţă pe Ciurel cu închisoarea şi ca răzbunarea să-i iese ar accepta chiar şi intrarea în insolvenţă dacă acesta ar fi preţul schimbării lui Ciurel din fruntea CEO. Astăzi, sindicaliştii lui Condescu îi aşteaptă la Târgu-Jiu pe ministrul Delegat pentru Dialog Social şi pe ministrul Energiei, Constantin Niţă.

Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, continuă războiul la nivel declarativ cu managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Sindicalistul şef l-a apostrofat pe Ciurel şi l-a ameninţat că, dacă până vinerea viitoare nu va prezenta situaţia economică şi financiară a companiei energetice, „va fi dus în cătuşe la Tribunal”. Marin Condescu îl face „mincinos şi nesimţit” pe Ciurel pentru că de câteva luni afirmă în presă că CEO merge pe profit, în timp ce salariaţii companiei au salariile tăiate, programul de lucru e redus, iar anumite termocentrale nu mai funcţionează. „Este inadmisibil să prosteşti pe postul naţional, mulţumesc presei care a susţinut interesele sindicatelor. Dacă până vineri nu o să aveţi răspunsurile la hârtiile, adresele oficiale pe care le-am înaintat să ni se prezinte indicatorii pe primul trimestru sau pe primele cinci luni, domnul Ciurel va fi dus în cătuşe la Tribunal că să răspundă pentru acest lucru. Dacă nu se va prezenta de bună voie. Să aibă cinci luni realizări de 57% şi să susţii cu neruşinare că tu eşti pe profit este culmea nesimţirii. Oamenii ăştia cum respiră aşa mint, este culmea nesimţirii. De fapt să spună că este pentru anul 2012. Păi dacă tu în 2013 ai avut programat 7,6 milioane de MW şi ai realizat 3 milioane şi, cum se referă această situaţie la 2012. Sau te-ai dus în conferinţă la Bucureşti, te-au preluat Ziarul Financiar care-i de specialitate, ceilalţi din Gorj poate interpretăm lucrurile, nu suntem atât de specialişti ca ei, şi ai spus că profitul în 2013 este mai mare cu 67% faţă de 2012 şi aşa s-a consemnat. Iar acum, zici no, io m-am referit la 2012”, a declarat Marin Condescu.

Presa ostilă

De când Laurenţiu Ciurel şi-a stabilit echipa de conducere la Complexul Oltenia, firmele sindicatelor conduse de Condescu au fost scoase încet, încet din afacerile cu compania, iar prestările de servicii, de care CEO are nevoie, au fost contractate acum în urma organizării de licitaţii publice pentru a „închide robinetele, scurgerile de bani” către anumite firme controlate de sindicate, după cum spunea chiar managerul. Acum Condescu se vede încolţit şi marginalizat de şefii CEO şi încearcă o apropiere faţă de majoritatea presei pe care a ignorant-o în guvernarea PD-L. În ultima perioadă, Marin Condescu nu mai ignoră presa şi încearcă să o folosească în războiul personal cu Laurenţiu Ciurel. Sindicatele sunt acţionare la două televiziuni locale, însă, acestea nu au puterea necesară susţinerii imaginii şi acţiunilor lui Condescu. „Dacă ne bucurăm de foarte multă ostilitate şi dezinformare, şi vă mulţumesc la toţi celor care aţi fost de ajutor în acest drum, într-un drum în care ai dreptate te ajută şi minciuna şi adevărul fiindcă şi una şi alta fac parte din convingerea oamenilor care trebuie să meargă pe drumul care l-au ales. Este inadmisibil ca cineva care conduce oameni să-i facă beţivi, criminali nu ştiu cum. Sunt lucruri care ţin şi de deontologia profesională şi de caracterul celui care conduce, iar ameninţările stil, hai să spunem, mafiot că n-au nimic nici cu comuniştii, niciodată nu trebuie să stârneşti masele sau să le provoci. Vorbeşte ce ai de vorbit”, a mai precizat şeful FNME.

Vrea să scape de Ciurel cu orice preţ

Dispreţul sau chiar ura pe care o are faţă de Laurenţiu Ciurel, în prezent, îl pune pe Marin Condescu în situaţia de a accepta compromisuri importante, insolvenţa companiei, în schimbul înlocuirii managerului de la CEO. Preşedintele sindicatelor din minerit şi energie, Marin Condescu, a comentat situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia, dar şi care va fi soarta companiei dacă lucrurile merg în aceeaşi direcţie. Condescu spune că CEO riscă să intre în insolvenţă, iar singurul lucru care îl bucură ar fi numai aşa ar putea scăpa de managerul Laurenţiu Ciurel. Sindicalistul a mai spus că şomajul tehnic ar fi fost o soluţie mai bună decât reducerea programului de lucru, decizie agreată de Ciurel. „Cel mai mare pericol, dacă vreţi, nu este lângă cele 20 de zile de concediu încă patru zile în iunie, este că acest lucru nu rezolvă situaţia companiei. Asta este marea durere. Iar Complexul în ritmul acesta, în două luni este în insolvenţă. Singurul lucru pozitiv al insolvenţei este că scăpăm de…Demisia este un act de onoare al oamenilor cu caracter. Noi nu vrem să schimbăm pe nimeni”, a mai spus sindicalistul care, joi, a strigat „Jos Ciurel!” în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu. Managerul privat al CEO, Laurenţiu Ciurel nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta declaraţiile sindicalistului Marin Condescu.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente