spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicCristian Radu va fi adus cu mandat la procesul lui Ciobotărică! Slăvulete...

    Cristian Radu va fi adus cu mandat la procesul lui Ciobotărică! Slăvulete amnezică, Medinţu cu tupeu

    CiobotaricaFostul preşedinte al CS, Radu Cristian, trebuia să fie audiat de judecătorul de caz în dosarul „Bani pentru Medinţu”, dar nu s- a prezentat. Unul dintre motive ar putea fi că declaraţiile şi acţiunile sale în acest dosar sunt suspecte. Au fost audiaţi însă Aurel Medinţu, cel care a produs acest dosar penal, dar şi Delia Slăvulete, secretara Consiliului de Supraveghere. La termenul următor va fi audiat cu siguranţă şi Cristian Radu, deoarece va fi adus cu mandat, iar de acest lucru se vor ocupa poliţiştii de la Secţia de Poliţie a Sectorului 2 din capitală.

    Primul audiat a fost Aurel Medinţu care a avut explicaţii halucinante cu privire la motivul pentru care a cerut plăţile compensatorii.”Aşa mi- a venit în minte atunci, că eu m- am gândit că 6 luni pot să mai rezist în condiţiile care se creaseră la nivelul conducerii companiei atunci. Am zis 6 şi am plecat în birou”, a declarat Medinţu în faţa judecătorului. O altă declaraţie uimitoare a fostului director al Diviziei Energie a fost în legătură cu motivul pentru care s- ar fi vrut înlăturarea lui din conducerea companiei şi anume că la o şedinţă operativă nu a fost lăsat să vorbească.
    “ Acea perioadă era o perioadă foarte bună din punct de vedere al încasărilor şi probabil că se gândea că aşa o să fie tot timpul, că o să fie bani şi eu nu ştiu să- i cheltuiesc. Pentru că în şedinţele operative au apărut feomene de marginalizare a mea. Procedura era ca fiecare să îşi spună problemele. A fost operativă, când s- a dat cuvântul la şefi de departamente , de serviciu, directorul de la Divizia Minieră, fără directorul de la Divizia Energie. Cu toate că la sfârşitul şedinţei am intervenit. Eu nu voiam să cheluiesc banii nejustificat,” a mai spus Medinţu. Trebuie să îi aducem aminte lui Aurel Medinţu că tocmai el este responsabil pentru livrări de 300 de milioane de lei neîncasate de la RAAN. Cel care a refuzat contracte pe care CEO nu primea bani a fost Ciobotărică. Aşadar, grija lui Medinţu pentru bugetul CEO este una falsă.

    „Ciobotărică era la ofertă: 2 în 1”

    Aurel Medinţu susţine că în data de 22 decembrie 2015, ziua în care a fost votată hotărârea de directorat prin care urma să primească plăţile compensatorii, a întrebat membrii directoratului, dacă este o decizie legală. Deşi avea îndoilei că ar trebui să primească banii pe care el îi ceruse, Delia Slăvulete a declarat în faţa judecătorului că Medinţu nu a cerut să fie consemnat acest lucru în procesul verbal al şedinţei. Judecătorul a vrut să ştie de ce Medinţu nu a plecat din sală , dacă avea suspiciuni că urma să fie luată o hotărâre ilegală, deoarece dacă pleca acel punct nu mai trecea, nemafiind cvorum.
    Medinţu a răspuns că şi dacă pleca din sală era cvorum „deoarece domnul Ciobotărică era la preţ de ofertă 2 în 1, dânsul de fiecare dată spunea că are două voturi. E preşedinte al directoratului şi preşedinte al Diviziei Financiare . S- a trecut la vot, ştiam că e majoritate. Judecător : Deci aţi rămas pentru că Ciobotărică avea două voturi?…. Aşteptam să- mi intre banii în cont. Stăteam cu telefonul aici. Când intra banul semnam acordul cu preşedintele CS- ului, acord care era la mine pe birou, semnat de preşedintele CS, iar eu urma să semnez când îmi intrau banii. În momentul în care mi- au fost viraţi banii şi am primit ordinul de plată, am semnat acordul. Am predat lap topul, telefonul, maşina. Mi- am luat la revedere de la domnul director şi de atunci nu am mai călcat pe acolo, „ a declarat Medinţu. Prin această declaraţie, fostul director Medinţu, arată că nu cunoaşte nici măcar actul constitutiv al CEO, care spune că şedinţele de directorat sunt statutare cu participarea a cel puţin 3 membri, iar votul preşedintelui, în acest caz al lui Ciobotărică este decisiv doar în caz de egalitate. Doar atunci preşedintele are 2 voturi aşa cum susţine Medinţu. În cazul acordării plăţilor compensatorii nu a fost nevoie să voteze de două ori, pentru că Medinţu a avut grijă să asigure cvorumul, prin prezenţa lui.

    Medinţu a vrut banii cu orice preţ

    Avocatul lui Laurenţiu Ciobotărică, l- a întrebat pe Medinţu, de unde a perceput că ar veni plăţile compensatorii, de la directorat sau de la CS? Răspunsul lui Medinţu a fost unul sincer, care arată că într- adevăr „ îl interesa” cum se cheltuiau banii CEO: „ Nici nu mă interesa.” Dacă acesta era de bună- credinţă aşa cum spune, că el avea grijă să nu se cheltuiască bugetul companiei inutil, nu dădea un astfel de răspuns, care îi contrazice declaraţiile. Răspunsul poate arăta însă faptul că a vrut cu orice preţ să primească banii, pentru ca ulterior să poată spune că i- au fost acordaţi ilegal, pentru a se ajunge la acest dosar penal şi Ciobotărică să fie schimbat din funcţie. Avocatul Marinescu l- a întrebat pe Medinţu, dacă este de acord să restituie banii pe care i- a primit, ilegal aşa cum susţine, dar Medinţu nu a răspuns.

    Slăvulete amnezică, dar îl îngroapă pe Cristian Radu

    Delia Slăvulete a venit la audieri cu pierderi de memorie, deşi a spus că a repetat acasă ce va spune.

    Aceasta a fost întrebată de judecătorul de caz dacă preşedintele CS, Cristian Radu ştia de tatonările care existau în legăturile cu plăţile compensatorii pentru ca Medinţu să plece din directorat. Aceasta a răspuns că percepţia ei era că ştia. Spune că a doua zi după şedinţa de directorat urma să fie şedinţă CS şi l- a întrebat dacă pune pe ordinea de zi această speţă. Delia Slăvulete a declarat că Radu i- a spus că nu e de acord să treacă şi menţiunea legată de plăţile compensatorii. Delia Slăvulete a declarat însă că Radu ştia de discuţiile despre plăţile compensatorii, din discuţiile cu alte persoane. Avocata Dorinei Jianu a intrebat- o explicit pe Delia Slăvulete, dacă şi cum a motivat Cristian Radu faptul că nu este de acord să fie trecute pe ordinea de zi a CS şi plăţile compensatorii. Aceasta a răspuns că îşi aduce aminte foarte clar că i- a spus că nu e de acord cu trecerea pe ordinea de zi a plăţilor compensatorii, că nu este de competenţa CS- ului.

    Avocata Dorinei Jianu a intrebat- o ,dacă a trimis CS opinia jurdică a acesteia, dar şi hotărârea de directorat. Slăvulete spune că nu a transmis opinia juridică, pentru că niciun regulament nu spune, iar hotărârea o transmite numai dacă i se solicită, iar în acest caz nu i s- a cerut. Aceasta spune insă ca la acel moment se postau hotararile intr- o sectiune la care CS- ul avea acces. Delia Slăvulete a răspuns că ei nu i s- a spus de vreun membru al CS că acea hotărâre ar fi fost incorectă, întrebată de avocatul lui Ciobotărică.

    Toate aceste declaraţii arată că preşedintele CS ştia de discuţiile despre plăţile compensatorii pe care urma să le primească Medinţu, dar nu a vrut să şi le asume. A scăpat spunând că nu e treaba CS, şi a lăsat directoratul să rezolve problema.

    Cum dovedesc Jianu şi Ciobotărică existenta CIM al lui Medinţu

    Una dintre problemele acordării plăţilor compensatorii este existenţa sau nu, a contractului individual de muncă al lui Medinţu , invocat în acordarea acestor plăţi. Pentru a demonstra existenţa contractului, Laurenţiu Ciobotărică a întrebat- o pe Delia Slăvulete dacă îşi aduce aminte că după „plecarea domnului Medinţu din companie , la propunerea mea a venit domnul Ilie în directorat, adjunctul domnului Medinţu şi dacă işi aduce aminte că la acea vreme a existat o întreagă corespondenţă pe email între membrii CS- ului, eu, doamna Delia cu privirea la eliminarea celor clauze din noul contract de mandat al domnului Ilie care făceau referire la problemele întâmpinate în contractul de mandat al domnului Medinţu, mai pe scurt vi s- a cerut în mod expres să eliminaţi aceste clauze care fac legătura între contractul de mandat şi contractul de muncă şi vi s- a cerut în mod explicit pentru a nu mai apărea asemenea confuzii ca la domnul Medinţu, pentru că ştim că erau mai multe genuri de contracte de mandat să eliminaţi acele clauze din contract şi să faceţi un contract ca al meu şi al domnului Antonie, numiţi pe 109. Delia Slăvulete :Parţial este corect ce spuneţi, în contractul domnului Ilie nu mai apare niciunde sintagma contract colectiv de muncă, chiar şi sintagma concediu de odihnă a fost înlocuită cu vacanţă.

    Avocata Dorinei Jianu l- a întrebat pe Aurel Medinţu de ce a depus 3 certificate medicale la CEO, deşi nu mai avea contract de muncă, pentru a primi bani pentru acea perioadă. Dacă nu exista un contract individual de muncă, banii pe concediile medicale ar fi trebuit să- i primească de la Casa de Sănătate. Aurel Medinţu ar fi semnat şi o cerere de încetare a contractului individual de muncă. „Am semnat ce mi- a adus şoferul(n.r şoferul lui Sorin Olaru) de la CEO care mi- a spus telefonic că este posibil să mai fie în vigoare contractul individual de muncă.”

    Ciobotărică, Antonie şi Jianu sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce i- au acordat lui Aurel Medinţu 5 salarii compensatorii pentru a pleca din companie. Următorul termen va fi pe 13 decembrie.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: