spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEconomicDeclarație comună a tuturor participantilor care reprezinta țările în care se...

    Declarație comună a tuturor participantilor care reprezinta țările în care se produce energie pe bază de carbine, la Energy Summit 2019

    În perioada 1 și 2 Octombrie, la Varșovia s-a desfășurat summit-ul pe energie 2019. Au fost prezenți reprezentanții producătorilor de energie din aproape toate țările Uniunii Europene. Din partea Complexului Energetic Oltenia a fost prezent Sorin Boza, Președintele Directoratului. În ultima zi a summit-ului a fost adoptată o declarație comună a tuturor participanților. Acest document a fost agreat de toți cei prezenți și a fost predat ministrului energiei din Polonia pentru a fi depus la Comisia Europeană. Documentul a fost prezentat de Thomas Rogala, președintele Euracoal și președintele PGG, producătorul de cărbune din Polonia.

    Redam in cele de mai jos continutul declaratiei comune adoptate:

    DECLARATIE

    PRIVIND CONDITIILE PENTRU TRANZITIA ENERGETICA SUSTENABILA

    Tranziția energetică reprezintă o transformare bazată pe tehnologie industrială îndreptată către o economie cu emisii reduse care utilizează diverse surse de energie. Procesul trebuie să se desfășoare în conformitate cu justiția socială, având în vedere decizii economice raționale și competitivitatea industriei din cadrul Uniunii Europene, precum și respectarea mediului înconjurător.

    1. O tranziție sustenabilă trebuie să abordeze schimbările climatice, inclusiv obiectivul Acordului de la Paris, dar necesită soluții globale cu contribuții ambițioase și valide pretutindeni, dar în special în cadrul grupului G20. Sectoarele energetice și sectoarele cărbunelui din Uniunea Europeană vor continua să își reducă emisiile conform schemei fiabile EU-ETS.
    2. Ca atare, tranziția energetică este un proces costisitor și va fi diferită în anumite state ale Uniunii Europene, reflectând punctele de plecare diferite ale fiecărui stat membru. Acesta este motivul pentru care este esențial să avem libertatea de a defini calendarul, precum și metode și instrumente necesare pentru realizarea într-un mod echitabil și sustenabil.

    III. Sectorul minier și energetic European este sursa unui lanț de valori care trebuie inclus, în mod activ, în această tranzitie – de aceea, tranformarea de care avem nevoie este aceea care previne sărăcia și instabilitatea socială a regiunilor miniere și stimulează inovația și investiția.

    1. Trebuie să existe un echilibru adecvat între obiectivele politicii energetice la nivelul Uniunii Europene in ceea ce privește competitivitatea, securitatea energetică și protecția mediului înconjurător. În absența unui element prioritar, acest triunghi poate constitui baza pentru funcționarea și dezvoltarea echitabilă a societății și economiei în fiecare țară.

    Se consideră esențial ca mesajul să fie luat în considerare la momentul adoptării de strategii, politici, previziuni și directive emise de catre autoritățile Uniunii Europene. Sugeram ca factorii interesați de tranziție să colaboreze împreună cu oameni de știință și specialiști în vederea evaluării procesului de tranziție implementat și a respectării condițiilor incluse în prezenta declarație.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: