spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicDezavantajele trecerii Uzinei Mecanică Sadu sub tutela Ministerului Apărării Naționale

    Dezavantajele trecerii Uzinei Mecanică Sadu sub tutela Ministerului Apărării Naționale

    Senatorul Florin Cârciumaru este pro-trecerii Uzinei Mecanice Sadu de sub tutela Ministerului Economiei sub cea a Ministerului Apărării Naționale. Președintele PSD Gorj vorbește despre soarta celor 900 de angajați ai unității dar și despre o posibilă retehnologizare a fabricii de armament. În schimb edilul localității pe raza căreia își desfășoară fabrica activitatea atenționează parlamentarii gorjeni de faptul că unitatea și-ar putea pierde clientela fidelă.

    Printr-o declarație politică liderul PSD Gorj și-a exprimat punctul de vedere vis a vis de această schimbare făcând apel la colegii din Camera Deputaților să voteze proiectul de lege. „Din anul 2002, Uzina Mecanică Sadu este înregistrată ca societate comercială filială a Companiei Naționale ROMARM S.A, cu capital integral de stat, însă din păcate, fondurile necesare investițiilor nu au putut fi depistate de către foștii șefi ai ministerului în subordinea căruia se află. De aceea, susțin, alături de mai mulți colegi de-ai mei din PSD, ca UM Sadu să intre în subordinea și administrarea Ministerului Apărării Naționale pentru că, în momentul de față, obiectul de activitate al uzinei constă în realizarea de produse și asigurarea de servicii privind cercetarea, proiectarea, fabricarea și comercializarea de muniție de infanterie calibre NATO, precum si calibre „Est”, de armament de infanterie și componente pentru acesta, dar și elemente pirotehnice de inițiere. Ca lider al organizației PSD Gorj și senator, sunt de acord cu proiectul de ordonanță de urgență inițiat de Guvernul României, conform căruia toată Compania Națională ROMAR M S.A, cu cele 15 filiale subordonate, să treacă Societatea Uzina Mecanică Sadu S.A deține un număr de aproape 900 de angajați și este membră a Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară PATROMIL, iar majoritatea activităților de import – export le derulează prin C.N. ROMARM S.A, C.N. ROMTEHNICA S.A, precum și prin alte firme de comerț”, se arată în comunicatul trimis de Florin Cârciumaru.

    Edilul Bobaru, sceptic

    Edilul din Sadu susține că această trecere aduce și beneficii dar și neplăceri. Bobaru vorbește despre o posibilă criză de valorificare a materiei produse în fabrică. „Faptul că s-a pus problema acestei treceri poate fi dintr-o perspectivă un câștig. România a fost obligată să aloce 2% din PIB-ul țării pentru înzestrare. Cu siguranță în felul acesta Uzina ar putea fi retehnologizată pentru că această sumă reprezintă totuși ceva. Partea negativă este că odată cu trecerea în subordinea Ministerului Apărării Naționale se pune problema valorificării produselor care se fabrică în această unitate. Să sperăm se vor găsi soluții” , a declarat primarul din Bumbești Jiu Constantin Bobaru.

    Senatul a adoptat, pe 11 aprilie, proiectul de lege care vizează trecerea Uzinei din Sadu din administrarea Ministerului Economiei în cea a Ministerului Apărării Naţionale.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: