Acasa / Economic / Din nou în greva foamei! Care sunt nemulţumirile liderilor SMEO

Din nou în greva foamei! Care sunt nemulţumirile liderilor SMEO

Sindicaliştii din cadrul SMEO au intrat din nou în greva foamei. Începând de ieri, 14 angajaţi ai CEO protestează în faţa sediului companiei, fiind nemulţumiţi de faptul că Ministerul Energiei nu a aprobat rectificarea bugetară, în ceea ce priveşte fondul de salarii.

Din nou în greva foamei! Care sunt nemulţumirile liderilor SMEOGabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, speră ca această rectificare să fie aprobată în cele din urmă, susţinând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, repercusiunile se vor vedea şi anul viitor. „Până la ora actuală, guvernanţii nu s-au ţinut de promisiune. Sperăm ca pe ultima sută de metri să îşi dea seama de dificultăţile cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia şi aici este vorba inclusiv de cei 14 mii de salariaţi şi să rezolve odată problema rectificării fondului de salarii. Oamenii au aşteptări pentru anul viitor, cu toţii doresc să le fie compensată munca într-un mod corect”, a declarat liderul SMEO, Gabriel Căldăruşe.

Nu sunt de acord cu disponibilizările

O altă nemulţumire a liderilor de sindicat priveşte programul de restructurare care vizează plecarea a 2000 de oameni din CEO. „Din cauza faptului că nu s-a făcut rectificarea bugetară există riscul să nu ne încasăm salariile în luna decembrie. Mai este şi aprobarea programului de restructurare, în situaţia în care peste tot există deficit de personal şi creşteri salariale nu s-au mai făcut de 6-7 ani. Oamenii muncesc deja foarte mult şi nimeni nu ne ia în calcul. Sperăm ca în câteva zile să se rezolva problema care depinde numai de Minister”, a spus Sorin Păducel, vicepreşedinte în cadrul SMEO.

Din nou în greva foamei! Care sunt nemulţumirile liderilor SMEOGheorghe Peptan, grevist cu experienţă, spune că nu va renunţa la protest până când nu se va anula decizia de disponibilizare a mii de oameni din companie. „Principala problemă este rectificarea bugetară având în vedere că salariaţii riscă să li se diminueze salariile până la 700 de lei şi anul care urmează acelaşi fenomen se întâmplă, deci noi trebuie să prevenim acest lucru. Nu plecăm de aici, suntem pe termen nelimitat, până nu se face rectificarea de buget şi anularea disponibilizărilor anunţate în 2017”, a spus Gheorghe Peptan.

Protest pentru revenirea lui Ciurel

Pe de altă parte, sindicaliştii din cadrul Sindicatului Liber EMC Roşia îi acuză pe liderii SMEO că altele sunt motivele pentru care au intrat în greva foamei şi nu cele invocate. „Pe unii îi poţi prosti întotdeauna, câteodată îi poţi prosti pe toţi, dar nu poţi să prosteşti tot timpul pe toată lumea!”. Oare liderii SMEO, aflaţi în “greva foamei” să fi aflat pe surse că, conducerea CE Oltenia se pregăteşte să le taie clasele de salarizare la liderii SMEO, acele clase pe care le-au primit nemeritat de la Ciurel anul trecut? Cât de cretin poţi să fii, să intri în “greva foamei” , pe motiv că nu se rectifică bugetul, ştiind că în câteva zile va fi rectificat şi să ceri ceva ce tu ai negociat cu buna ştiinţă acum 2 ani, cu Ciurel la cârma companiei. Noi credem că motivul intrării în “greva foamei” a liderilor SMEO, este cu totul altul şi în niciun caz rectificarea bugetului, păcat că se folosesc unii de naivitatea celor aflaţi în greva foamei, sau poate că au cu toţii un interes. Cu siguranță în câteva zile vom afla şi motivul real pentru care aceşti lideri acum sunt în “greva foamei”. Noi sperăm că nu fac această “grevă”, pentru reîntoarcerea lui Laurenţiu Ciurel, ca director la conducerea CE Oltenia. Să ne ferească Dumnezeu!”, este mesajul postat pe Facebook de Sindicatul Liber EMC Roşia.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*