spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEconomicFabrica realizată în România care va folosi dioxidul de carbon drept combustibil

    Fabrica realizată în România care va folosi dioxidul de carbon drept combustibil

    Romgaz are în plan construirea unei fabrici de metanol care să fie dotată cu o instalație care să capteze dioxidul de carbon (CO2) generat, pentru ca acesta să poată fi reutilizat în procesul de producție, reducându-se astfel nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră.

    Conform profit.ro, Romgaz vrea să angajeze consultanți care să elaboreze o notă conceptuală și o temă de proiectare pentru construcția unei astfel de fabrici, pe baza cărora se vor întocmi ulterior studiul de prefezabilitate și cel de fezabilitate pentru proiect. Contractul de consultanță scos la licitație de Romgaz este estimat la valoarea de circa 428.000 lei, iar termenul-limită de depunere a ofertelor este 2 noiembrie.

    „La elaborarea temei de proiectare consultantul va analiza mai multe locații, va analiza cele mai bune două tehnologii modulare de producere a metanolului, dimensionate în funcție de cererea de piață identificată în nota conceptuală (minim două capacități), va prevedea soluția de captare a CO2 din procesul de producție și de utilizare a acestuia pentru producerea de metanol în respectiva unitate de producție; (…) Se vor analiza posibilitățile tehnice și economice de realizare a unui proiect cu emisii minime de CO2, cu captarea și utilizarea acestuia ca materie primă în unitatea de producție de metanol ținând cont de costurile aferente, în concordanță cu legislația europeană în domeniu (de ex. EU Green Deal și EU Taxonomy etc) pentru realizarea unui proiect sustenabil”, se arată în proiectul Romgaz.

    Exemplu de urmat pentru CEO

    Dacă proiectul Romgaz, de captare și folosire a CO2, va fi unul de succes, acesta ar putea să reprezintă un exemplu de urmat pentru Complexul Energetic Oltenia, care trebuie să reducă emisiile cu 60% până în anul 2030, conform unei directive care a fost adoptată de Parlamentul European. De asemenea, până în anul 2050, la nivelul Uniunii Europene trebuie eliminate în totalitate emisiile de CO2.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: