Acasa / Economic / Fără primă de Paște la CEO
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Fără primă de Paște la CEO

Angajații Complexului Energetic Oltenia nu vor mai beneficia, începând cu acest an, de primă de Paște. Oamenii nu vor rămâne, însă, fără bonusul salarial, pentru că, potrivit negocierilor dintre sindicate și administrație, se schimbă doar denumirea. Motivul invocat se referă la eliminarea discriminării din punct de vedere al religiei și la obligativitatea ca CEO să se alinieze legislației europene.

Prima de Paște, așa cum o știu angajații Complexului Energetic Oltenia și, de altfel, toți românii, va deveni, începând cu intrarea în vigoare a noului contract colectiv de muncă, primă de Ziua Internațională a Muncii. Sindicaliștii spun că au purtat discuții cu reprezentanții administrației și că doar denumirea va avea de suferit, nu și restul drepturilor cuvenite minerilor și energeticienilor.

„Suma și data rămân aceleași”

„Nu se va schimba data, se va schimba doar denumirea. Sunt noile legi europene privind discriminarea după sex, religie, doctrine politice și așa mai departe. Una dintre discriminări este cea pe criterii de religie. Și la noi în CEO sunt salariați de mult mai multe religii: penticostali, adventiști, ortodocși, catolici, poate sunt și atei, și atunci trebuie să ne conformăm. Contractul colectiv de muncă și toate drepturile trebuie să se alinieze la niște legi naționale și europene. Suma și data rămân aceleași, numai că trebuie să găsim o modalitate să respectăm legea și să nu mai discriminăm oamenii. Toată lumea se folosește de această primă în perioada Paștelui, dar se dă pentru Ziua Internațională a Muncii”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Consilierul șefului CEO, Ion Rușeț, spune și el că modificarea are drept scop acordarea în același timp a beneficiilor către angajații de diferite confesiuni. „Sunt salariați ortodocși, catolici sau de alte confesiuni și nu sărbătoresc toți la aceeași dată. Propunerea a fost să acordăm tichetele cadou pentru Ziua Muncii, care este în aceeași perioadă”.

Un comentariu

  1. HAIDETI SA INTERZICEM SI CRACIUNUL ,ASTEPTAM O DECIZIE A UNIUNII EUROPENE MUSULMANIZATE

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*