FNME invitată la discuţii de Ciurel

0
15

Sindicaliştii din FNME au solicitat o întâlnire cu administraţia CE Oltenia, pentru a purta discuţii legate de problemele cu care se confruntă compania, discuţii care ar putea avea loc în următoarele zile.

Protocolul încheiat între Federaţia Univers şi administraţia CE Oltenia a provocat nemulţumiri în rândul sindicaliştilor din FNME care sunt de părere că acesta este lipsit de valoare. Astfel, liderul de sindicat de la Cariera Peşteana, Dan Pârvulescu, împreună cu Constantin Mitrescu şi Marin Golea au făcut o solicitare pentru o întâlnire cu directorul general Laurenţiu Ciurel, care le-a transmis sindicaliştilor că sunt aşteptaţi la discuţii în următoarele zile. „Am solicitat din partea sindicatelor din zona Rovinari o întâlnire cu directorul general pentru a discuta problemele CEO şi cauzele care au dus la neînceperea actului adiţional şi mai mult înlocuirea acestuia cu acel protocol fără valoare încheiat cu cei de la Univers. Protocolul acela va avea valoarea numai dacă se va stabili în Directorat, printr-o hotărâre, modalitatea de acordare clară a acestui cărbune, altfel simplul protocol nu are nicio valoare”, a declarat vicepreşedintele FNME, Dan Pârvulescu.

Sindicaliştii din FNME ameninţă cu proteste

Sindicaliştii din cadrul FNME ameninţă că vor recurge la proteste dacă nu se va începe negocierea actului adiţional la contractul colectiv de muncă. „A vorbit domnul Golea cu domnul director general şi i-a zis că în cursul zilei de astăzi sau în cursul zilei de mâine o să ne trimită oficial o adresă de invitare la o discuţie. Pichetarea Prefecturii şi a Guvernului vor fi făcute în momentul în care se refuză în continuare negocierea acelui act adiţional”, a mai precizat liderul de sindicat. Pârvulescu susţine că vrea să afle de la conducerea companiei care este situaţia din cadrul CE Oltenia, pentru că salariaţii sunt îngrijoraţi. „Există informaţii contradictorii, într-o zi e bine, în alta e rău. Oamenii ne pun întrebări. Compania nu a afişat pe site indicatorii economici, ultimele date sunt din bugetul aprobat anul trecut”, a mai afirmat sindicalistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here