spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicForţa de muncă din producţie, "împrospătată"

    Forţa de muncă din producţie, „împrospătată”

    Vezi în ce condiții se va realiza acest lucru!

    Consfințită prin Decretul 507/1972, în Bazinul Olteniei, Ziua Energeticianului a ajuns să fie marcată în fiecare an pe 20 iulie. Astăzi, munca depusă de miile de energeticieni din Complexul Energetic Oltenia este pe deplin recunoscută, unitatea devenind indispensabilă pentru sistemul energetic naţional şi economia României. La ora actuală Complexul Energetic Oltenia reprezintă cea mai mare companie de profil din S-E Europei, compania asigurând 30% din consumul naţional de energie.

    De decenii, Ziua Energeticianului a ajuns să fie marcată pe 20 iulie de lucrătorii din sectorul energetic, ziua stând sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cel care stăpânește fulgerele. Cu o evoluţie bună de la an la an, Complexul Energetic Oltenia a ajuns să asigure 30% din consumul de energie la nivel naţional în perioadele bune de activitate. „Compania asigură 30% din consumul naţional de energie când situaţia este una normală. În perioadele cu hidraulicitate mare şi energie eoliană peste previziunile zilei suntem obligaţi să mergem sub limita de rentabilitate. Totul se întâmplă din cauza faptului că reglementările în domeniul energiei nu au fost aduse în acord cu timpurile în care trăim”, a explicat situaţia actuală directorul general din cadrul Diviziei Energetice Aurel Medinţu.

    Investiţii

    În paralel cu interesul crescut de a se impune pe piaţa de echilibrare, compania are ca obiectiv şi necesitatea de modernizare continuă a tehnologilor şi sistemelor de producere a energiei. „Compania a făcut investiţii pentru încadrarea în normele de mediu, impuse de UE , modernizării care prin finalizarea lor au dus la îndepărtarea pericolului de infrigement”, a mai spus Medinţu. Și totuşi, în momentul de faţă problema care se pune este aceea a adaptării companiei la situaţia de piaţă, CE Oltenia trebuind să urmărească încadrarea în preţuri de cost mai mici şi asta ca urmare a faptului că preţul de cost al energiei este într-o continuă scădere iar cel suportat de consumator într-o continuă creştere.

    Resursa umană, capital de preţ

    Alături de proiectele de viitor, într-o companie care se respectă pe piaţă, cu management privat, angajaţii, cei 19.000 de energeticieni şi mineri, devin cel mai de preţ capital. Despre salariaţi Medinţu susţine că sunt „cel mai important capital al companiei ce trebuie dimensionat la capacitatea de producţie. Avem un deficit de personal şi trebuie să ne preocupăm să împrospătăm forţa de muncă în sectorul direct productiv”. Cât despre specialiştii companiei din domeniul energetic şeful Diviziei Energetice susţine că „avem personal cu pregătire de vârf şi vom pune accent tot mai mare pe competenţă”. O opinie asemănătoare este împărtăşită şi de directorul Resurse Umane Ion Răuț, care a declarat pentru Acces Tv că „CE Oltenia investeşte în elementele de tehnologie iar activul nostru de bază este personalul”. În Complexul Energetic Oltenia, colos ce funcţionează cu o tehnologie modernizată, energeticienii au dovedit că au un rol esenţial în asigurarea energiei la nivel naţional dar şi în menţinerea pe viitor a locurilor de muncă nu doar pentru generația de azi, ci şi pentru generațiile care vor urma.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: