Acasa / Economic / Grădiniță de 320.000 de euro în comuna Bălești

Grădiniță de 320.000 de euro în comuna Bălești

Programul de investiții din comuna Bălești aduce o serie de beneficii în domeniul educațional. Astfel, în satul Ceauru va fi reabilitată grădinița, valoarea proiectului fiind de 320.000 de euro. Mădălin Ungureanu, primarul comunei, a precizat că imobilul unde se desfășura activitatea didactică până la preluarea mandatului de edil va fi modernizat complet, astfel ca micuții din comună să aibă parte de condiții propice pentru desfășurarea actului de învățământ.

Grădinița se află în procedura de conservare

Proiectul vizează refacerea imobilului astfel încât cadrele didactice și preșcolarii să fie în siguranță. Clădirea se află în stare avansată de degradare, iar edilul a fost nevoit să mute activitatea didactică pentru ca micuții și educatorii să nu fie puși în pericol. „Anul acesta avem un proiect care vizează reabilitarea unei grădinițe în satul Ceauru, proiectul având o valoare de 320.000 de euro. Suntem la faza de semnare a contractelor pentru proiectul tehnic, după care se trece la licitația în SEAP pentru execuția lucrărilor. Estimăm că acest lucru se va întâmpla în luna iunie sau iulie. Grădinița, în momentul de față, este închisă, în conservare. De când am preluat mandatul de primar nu am mai permis cadrelor didactice să își susțină activitatea în acest loc pentru că era degradată. Erau pereții fisurați, tavanele picate, lucru care m-a determinat să iau decizia să închid această unitate de învățământ. Le mulțumesc și părinților care au înțeles acest lucru, dar și cadrelor didactice”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Toaleta va fi amenajată în interiorul grădiniței

În urma reabilitării vor fi realizate și noi locuri de joacă moderne, iar toaleta va fi amplasată în interiorul clădirii, până acum micuții fiind nevoiți să iasă în curtea unității de învățământ pentru a merge la toaletă. „Activitatea educațională a fost mutată în Școala Generală, acolo fiind condiții astfel încât să nu fie perturbat programul de învățământ. Modernizarea presupune reabilitarea integrală a clădirii. Trebuie consolidat tot și făcută o reabilitare generală, după care mobilier nou și locuri de joacă. Toaleta era în curte, iar acum o să fie totul în interior”, a mai spus primarul Mădălin Ungureanu.

În comuna Bălești au fost realizate numeroase investiții prin fonduri europene, iar primarul Mădălin Ungureanu susține că valoarea proiectelor ce urmează a fi implementate ajunge la 900.000 de euro în anul 2018.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*