Hotărâre de guvern importantă pentru funcționarea CEO. Păduri scoase din fondul forestier, pentru exploatarea cărbunelui

0
8

Guvernul a emis, ieri, o hotărâre pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier naţional a două terenuri pentru extinderea carierelor Roșia Jiu și Jilț Sud. Astfel, Guvernul a hotărât scoaterea defintivă, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unei suprafețe împădurite de peste de peste 81 de hectare, în vederea realizării obiectivului de utilitate publică şi de interes naţional „Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”.

De asemenea, un alt teren împădurit scos din fondul forestier este situată lângă cariera Jilț Sud. Suprafața terenului este de peste 28,5 hectare de teren, iar în schimbul acesteia se va produce o cantitate de cărbune de 8.500 mii tone/an.

„După 10 ani de așteptări, azi s-a luat o decizie foarte importanta pentru carierele din CE Oltenia și implicit siguranța sistemului național de energie! Încă o data se poate vedea ca, dacă factorii de decizie de la nivel local și de Guvern se implica in rezolvarea problemelor CE Oltenia, vin și rezultatele“, se aratăn într-un comunicat al Sindicatului Liber Emc Roșia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here