Acasa / Economic / În CE Oltenia, creşteri salariale cu 10%

În CE Oltenia, creşteri salariale cu 10%

Liderii de sindicat vor ca din 2013 salariile minerilor să crească cu cel puţin 10%. Declaraţia îi aparţine preşedintelui de sindicat de la Minerul Rovinari Pinoasa, care a declarat că după 10 august vor începe negocierile la contractul colectiv pe 2013.

Ministrul Economiei Daniel Chiţoiu a aprobat bugetul CE Oltenia, aşa cum a promis săptămâna trecută. Ieri, sindicatele au avut o întâlnire cu directorul Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci, pe tema începerii negocierilor sindicale. Acest lucru nu înseamnă decât o veste bună pentru liderii de sindicat, care se arată nerăbdători pentru a negocia creşterea salariilor, cu nivelul inflaţiei pentru acest an 2012 şi cu 10% pentru 2013. „Urmează ca după 10 august să începem la nivelul CE Oltenia negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2013, deoarece actualele contracte sunt valabile până la sfârşitul anului. Pentru acest an, creşterea salarială va fi aceeaşi cu nivelul inflaţiei, iar pentru 2013 vrem să fie cel puţin egală cu 10%”, a declarat pentru Impact în Gorj, Marin Golea. La rândul lui, preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, a declarat că minerii sunt îndreptăţiţi să beneficieze de o creştere salarială şi asta pentru că este un drept al lor. „Sunt clauze clar prevăzute în contractul colectiv de muncă iar pe anul 2011 companiile din Gorj au lucrat la capacitate, înregistrând profit. Vom negocia pentru ca drepturile angajaţilor pe care-i reprezentăm să fie respectate”, a explicat Marciuc.

Un comentariu

  1. MARUTA_ORLANDO

    DOMNU GOLEA CERE ,PROPUNE CRESTEREA SALARIILOR CU 10 %,DAR ADMINISTRATIA NU VA ACCEPTA DECAT MAXIM 5%……ASA SE INTAMPLA MEREU…

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*