spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicÎn inspecţie prin cariere

    În inspecţie prin cariere

    Vezi ce doleanţe au minerii şi ce şanse de rezolvare există!

    Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel împreună cu directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, au stat de vorbă cu minerii în sălile de apel încă de la primele ore ale dimineţii. Daniel Antonie a declarat pentru AccesTv că minerii începuseră să devină agitaţi pe fondul zvonurilor lansate cu privire la activitatea de zi cu zi. Antonie şi Ciurel au poposit în după amiaza zilei de ieri şi la Jilţ Nord.

    Vizite matinale ieri din partea conducerii CE Oltenia printre minerii din cariere. La primele ore ale dimineţii, în sălile de apel, minerii din Bazinul Minier Motru s-au întâlnit la Roşiuţa şi Lupoaia cu şefii companiei, Laurenţiu Ciurel şi Daniel Antonie. Deplasarea era un stringentă, în condiţiile în care se zvonea că unitatea minieră Roşiuta se va închide, fapt total neadevărat conform lui Daniel Antonie. „Am fost la Carierele Roşiuţa şi Lupoaia, unde am stat de vorbă cu oamenii. Li s-a explicat situaţia companiei, perspectivele anului 2014, dar şi faptul că această carieră tânără nu se va închide. Cariera Roşiuţa este o carieră viabilă şi de viitor”, a spus Daniel Antonie. O altă oprire a şefilor a fost la carierele Tismana, unde la sediul unităţii miniere Ciurel şi Antonie au explicat minerilor de aici situaţia companiei, perspectivele de viitor, după care au răspuns doleanţelor angajaţilor. În general, minerii de la Tismana s-au arătat interesaţi de siguranţa locurilor de muncă, investiţii şi creşteri salariale. Liderul de sindicat Gabriel Bălăceanu a declarat că discuţiile purtate între mineri şi managerul Laurenţiu Ciurel au fost destul de degajate. „Oamenii au fost interesaţi de siguranţa locurilor de muncă, au întrebat de investiţii, dacă se vor aloca bani pentru creşterea salarială. Cred că dacă domnul Ciurel ar reuşi să vină o dată pe lună prin carieră ar fi ideal, însă cred că deşi este o persoană extrem de solicitată îşi va face timp să treacă şi pe la cariere în mod periodic”, a spus Bălăceanu.

    Birocraţia, bat-o vina!

    La Cariera Jilţ Nord, situaţia nu este atât de uşoară în condiţiile în care majoritatea excavatoarelor sunt oprite din cauza blocării fronturilor de lucru de către un cetăţean. Ciurel crede că dacă până la finele anului se va rezolva problema legislativă se poate evita şomajul tehnic. „Depinde de circuitul hârtiilor, pentru că acolo avem o Hotărâre de Guvern pe Legea 255. Dacă această hotărâre îşi va face repede circuitul, vom evita. Dacă nu, acolo nu mai este obiectul muncii. Trebuie să găsim o soluţie pentru că acolo se blochează activitatea unei termocentrale”, a precizat Ciurel. În prezent la Jilţ Nord se mai poate funcţiona doar câteva săptămâni. Preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc a precizat că „situaţia a fost detensionată, în urma discuţiilor purtate de domnul Ciurel cu cei aproximativ 200 de mineri adunaţi la sediul unităţii. Acesta împreună cu domnul Antonie au vizitat cariera, fronturile, practic s-a văzut situaţia concretă de la faţa locului, unde se mai poate funcţiona doar o lună sau două. Domnul Laurenţiu Ciurel ne-a dat însă asigurări cu privire la faptul că nu se va intra în şomaj tehnic”. Mulţumit de faptul că şeful CE Oltenia a onorat invitaţia de a veni la Jilţ Nord pentru a discuta cu minerii, Marciuc susţine că sunt necesare discuţiile în această formulă, administraţie-salariaţi-sindicate.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: