Acasa / Economic / Liderii de sindicat care sunt inspectori sociali îi dau săptămânal raportul lui Boza

Liderii de sindicat care sunt inspectori sociali îi dau săptămânal raportul lui Boza

Opt lideri de sindicat ocupă postul de inspectori sociali în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Printre aceștia se numără Dumitru Pârvulescu, președintele, Federației Naționale Mine Energie, Adrian Marciuc, Nelu Roșca, lider de sindicat la cariera Roșiuța, Nicolae Bădița, lider de sindicat în zona Motru, Adrian Marciuc, președintele Sindicatului Mine Energie Jilț.

Ion Rușeț, consilierul managerului CEO, Sorinel Boza, a precizat care sunt ariile de competență ale inspectorilor sociali: „Administrația a considerat un parteneriat corect, pentru că sindicaliștii sunt cei mai interesați să urmărească modul sunt îndeplinite condițiile sociale la locul de muncă, condițiile sociale de transport ale lucrătorilor, că sunt cei mai legați de aceste activități. Așa a apărut această funcție de inspector social. Care a fost desființată de fosta conducere, de Directorul condus de domnul Ciurel. Cei care sunt inspectori sociali au un program de lucru de opt ore, conform normei lunii, adică 20-21 de posturi“.

„Ei trebuie să-și facă treabă“

Ion Rușeț a mai precizat că liderii de sindicat care ocupă posturile de inspectori sociali trebuie să întocmească săptămânal un raport cu probleme constatate: „Au responsabilitatea să întocmească un raport săptămânal cu privire la problemele și cu ce au realizat în acea săptămână pe zona de responsabilitate. Nu am o legătură directă cu dumnealor, decât de colaborare, de consilier al președintelui Directoratului, dar această legătură este restrânsă. Ei trebuie să-și facă treabă“.
Nu toți liderii de sindicat ocupă funcții de inspectori sociali. „În momentul de față sunt colegi de la sindicate care nu ocupă această funcție, în special în zona Rovinari și Roșia. Nu toți liderii“, a mai spus Ion Rușeț.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*