Acasa / Economic / Mai mulți muncitori disponibilizați de la CEO, decât personal TESA

Mai mulți muncitori disponibilizați de la CEO, decât personal TESA

200 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi disponibilizați de la jumătatea lunii iunie. Mai mult de jumătate dintre aceștia provin din rândul muncitorilor. „Este transmisă notificarea de către Complexul Energetic Oltenia și se pare că vor fi concediați începând din data de 16 iunie. Sunt 200 de persoane, dintre care 110 muncitori și 90 din TESA și personal operativ“, a precizat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj la o emisiune la Gorj Tv.

Câr vor câștiga persoanele care vor fi disponibilizate

Salariații de la CEO care urmează să plece acasă vor primi patru salarii compensatorii, ceea ce înseamnă 18.400 de lei, venit de completare și indemnizație de șomaj care se vor ridicat la aproape 2.500 de lei lunar. „O să solicităm să ni se comunice de la ce unități provin cei 200 de salariați și ce domicilii au, pentru a ne organiza în vederea oferirii serviciilor de preconcediere. Vor beneficia, pe de o parte, de indemnizație de șomaj și de venitul lunar de completare, care este diferență între câștigul salarial individual mediu net pe ultimele trei luni înainte de concediere, dar nu mai mult decât câștigul salarial mediu net pe economie, care este în prezent 2484 de lei. Vor beneficia de indemnizația de șomaj, în funcție de vechimea fiecăruia, pe o perioadă de 6,9 sau 12 luni, iar venitul de completare se acordă pe 12 luni pentru cei cu vechimea între 3 și 10 ani, 20 de luni pentru cei cu vechimea între 10 și 15 ani, 22 luni pentru cu stagiul complet de cotizare între 12-25 de ani și 24 de luni pentru cei cu stagiul mai mare de 25 de ani. După ce le expiră perioada de șomaj, disponibilizații de la CEO vor rămâne doar cu plata venitului de completare. În plus, vor mai primi plăți compensatorii egale cu patru salarii medii brute pe unitate, ceea ce înseamnă 18.400 de lei“, a mai spus Romeo Chiriac.

Notificare trimisă de unitate externalizată de la CEO

Conducerea unei unități care s-a desprins din CEO a fost în situația de a-i trimite pe salariați acasă. „Existase o notificare de Cazare-Cantine Motru, dar contractul pentru asigurarea mesei salariaților carierelor“, a precizat Romeo Chiriac.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*