2.5 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăEconomicMii de concedieri la CEO! Liderul FNME speră ca viitorii guvernanţi să-şi...

Mii de concedieri la CEO! Liderul FNME speră ca viitorii guvernanţi să-şi respecte promisiunile

dumitru-parvulescuLiderul FNME, Dumitru Pârvulescu, speră ca viitorul Guvern să anuleze programul de restructurare aprobat în aceste zile la CEO, potrivit căruia, mii de angajaţi ar urma să plece acasă până în 2020.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie speră ca viitori guvernanţi să se ţină de promisiunile din campania electorală şi astfel planul de restructurare din CEO să fie anulat. „Acesta este un plan de restructurare asumat de AGA unui Guvern care peste câteva zile nu o să mai fie. Eu sunt interesat, viitorul guvern pe cine va mandata să facă astfel de chestiuni pentru că alea sunt cele palpabile, nu astea. Dacă îşi vor respecta promisiunile din campanie şi aici mă refer la PSD pentru că PSD va face Guvernul, care a avut un mesaj de protejare a economiei naţionale, nu văd de ce ar face aceste chestiuni”, a declarat Dumitru Pârvulescu.
Liderul de sindicat spune că nu poate nimeni accepta aceste disponibilizări în condiţiile actuale în care se află compania. „Cine poate fi de acord cu acest plan? În primul rând că, în momentul de faţă, deja suntem sub limita normativului de personal şi atunci nu punem în pericol salariaţii din punct de vedere al securităţii muncii?”, se întreabă sindicalistul.

Prime mai mari?

Cât priveşte mărirea primelor de sărbători acordate de companie salariaţilor, Pârvulescu aşteaptă şedinţa mixtă dintre administraţie şi companie. „Chestia aceasta cu boom-ul de mii de concedieri nu a venit rapid. Au aruncat chestia asta ca oamenii să zică «şi aşa dau afară mii de oameni, pentru ce să le mai cerem prime». S-ar putea să aibă o legătură una cu alta. Joi va avea loc comisia mixtă şi vom vedea ce se va întâmpla. Mă gândesc că dacă tot au răsfoit programul acesta de restructurare, nu le era greu să citească două rânduri în buget care trebuiau rectificate”, a mai adăugat Dumitru Pârvulescu.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, salariaţii CEO urmează să primească tichete cadou în valoare de 550 de lei cu ocazia sărbătorilor, însă, liderii sindicali speră să obţină, în cadrul şedinţei mixte, o mărire de cel puţin 150 de lei a acestor bonificaţii.

Ce planuri are CEO cu SE Chișcani

0
Complexul Energetic Oltenia mizează, în continuare, pe Sucursala Electrocentrale de la Chișcani. Deocamdată, au fost...

Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune la CEO

0
Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune către salariații Complexului Energetic Oltenia. Ultima...

CEO a redus producția la numai patru grupuri energetice

0
Complexul Energetic Oltenia a redus producția de energie electrică la numai 4 grupuri energetice. În...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!