Acasa / Economic / Militanţi noi în „marşul disperării”

Militanţi noi în „marşul disperării”

Cei peste 50 de mineri şi energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia au repornit în marş către Capitală. Angajaţii companiei au plecat luni, de la Termocentrala Rovinari şi s-au oprit ieri în satul Cursaru, din comuna Plopşoru, la 17 kilometri de Filiaşi. Protestatarii de la Sindicatul Liber EMC Roşia s-au arătat mâhniţi de atitudinea colegilor din sindicatele afiliate Federaţiei “Univers” şi i-au acuzat de trădare pe liderii Marciuc, Iovan, Căldăruşe, Creţan sau Bălăceanu.

mars mineriDumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie, susține că sindicaliştii au traversat, ieri, localităţile Turceni şi Filiaşi, iar în judeţul Dolj se vor opri la Termocentrala Işalniţa, acolo unde reprezentanții FNME speră să se alăture protestului și alți sindicaliști. Semnele de oboseală au apărut la militanţi încă din prima zi, ei fiind nevoiţi să meargă şi prin ploaie şi să doarmă în corturi pe câmpuri, deşi vremea a fost destul de rece pe timpul nopţii. Pârvulescu se declară nemulțumit de faptul că Eugen Iovan, vicepreședintele Federației “Univers” le-a interzis minerilor de la Turceni să participe la “marșul disperării” inițiat de federația pe care o conduce. Totuși, câțiva lideri de sindicat al Federației „Univers” li s-au alăturat sindicaliștilor din FNME în această acțiune, mai spune Pârvulescu. „Nu ne va fi uşor să mergem zilnic 40 de kilometri şi să dormim în corturi. Mai sunt colegi de la Turceni care au venit, şi de la Işalniţa au anunţat că ni se alătură. De la Turceni au venit lângă noi chiar dacă Iovan le-a interzis să vină. Ăsta-i spiritul sindicalist”, a spus dezamăgit Dumitru Pârvulescu.

Acuzaţi de trădare

Protestatarii de la Sindicatul Liber EMC Roşia s-au arătat mâhniţi de atitudinea colegilor din sindicatele afiliate Federaţiei „Univers” şi i-au acuzat de trădare pe liderii Marciuc, Iovan, Căldăruşe, Creţan sau Bălăceanu. „Am fost tare curios să văd câți lideri sau membri din alte sindicate, gen SMEO şi cei afiliați la Federatia Univers, vor participa la acest marș al disperării, SOS Salvați Complexul Energetic Oltenia, pentru salvarea locurilor de muncă, că de minciuni la TV eram satul. Acum mi-am dat seama cu adevărat cine vrea binele CE Oltenia şi cine îşi vede doar propriile interese. Rușine, Ruşine, Ruşine Marciuc, Iovan, Căldăruşe, Creţan, Bălăceanu, etc…voi nu sunteți lideri, sunteți trădători”, a transmis unul dintre cei aflaţi în marşul spre Capitală. Liderii de sindicat care participă la „marșul disperării” poartă veste pe care este inscripţionat „SOS, Salvaţi Complexul Energetic Oltenia!”. Protestatarii şi-au propus să meargă 40 de kilometri pe zi şi să ajungă în Bucureşti, unde va fi organizat un miting cu o mie de persoane, în faţa sediului Guvernului.

Un comentariu

  1. bai papagalilor, cand au iesit ceilalti in strada si aveati oportunitatea sa va vada aia de la bucuresti, ati refuzat. acum ce vreti? sa vina ei langa voi?.sunteti niste papagali si o sa faceti cale intoarsa dupa cateva zile……cand ma gandesc ce-au ajuns sindicatele in romania ma ia groaza.asa se intampla cand in fruntea lor sunt niste ingamfati slabi pregatiti din toate punctele de vedere.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*