14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăEconomicMine Energie Oltenia, în linie dreaptă

Mine Energie Oltenia, în linie dreaptă

Liderii de sindicat ce s-au grupat în jurul noii organizaţii sindicale s-au întâlnit ieri pentru a da noi declaraţii, în faţa jurnaliştilor. Aceştia spun că în următoarele zile lucrează la proiectul care ulterior va duce la înregistrarea Sindicatului Mine Energie Oltenia la Tribunal, pentru a putea funcţiona legal.

„Având în vedere necesitatea unei reprezentări corecte a salariaţilor din SC Complexul Energetic SA, în perioada următoare, părţile semnatare ale prezentului protocol stabilesc declanşarea procedurii pentru fuziunea Sindicatului Mine Energie Oltenia”, a declarat Ion Ruşeţ.

Ion Ruşet a pus accent pe faptul că noul sindicat va deveni reprezentativ la nivel de CE Oltenia. Prezenţi la conferinţa de presă a Sindicatului Mine Energie au fost şi liderii de sindicat din Jilt şi Turceni. Prin cuvântul luat, aceştia au dat asigurări membrilor de sindicat că le vor reprezenta drepturile şi interesele, în mod corect şi echilibrat. „Am spus de mult că această reorganizare trebuia făcută, am cerut-o în mai toate colegiile directoare ale Federaţiei. Cum nu m-a ascultat nimeni, noi ne-am hotărât pentru o mai bună reprezentativitate” a declarat Adrian Marciuc, liderul de sindicat Sindicatul Mine-Energie Jilţ-Turceni. Reprezint 1800 de salariaţi, am pus umărul la constituirea acestui sindicat şi am încredere în domnul Ruşeţ, ţinând cont că am avut o uniune care a funcţionat în Jilţ când am pus bazele acelui sindicat prin constituirea CE Oltenia. Am făcut un contract colectiv de muncă de pe urma căruia salariaţii au avut de câştigat”, a declarat Eugen Iovan, preşedintele de la Energia Turceni, Eugen Iovan.

În următoarele zile, părţile vor dialoga cu reprezentanţii grupurilor de iniţiative pentru găsirea de soluţii comune. Ion Ruşeţ a precizat că ieri s-au adresat şi s-au alăturat noului sindicat constituit, încă şase organizaţii sindicale, ce număra aproximativ 700 de salariaţi. Fostul prim-vicepreşedinte a accentuat şi faptul că se va acţiona pentru stabilitatea locurilor de muncă din CE Oltenia, în cadrul negocierilor cu administraţia.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -