spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinerii din Jilţ îi cer explicaţii lui Bălăşoiu

    Minerii din Jilţ îi cer explicaţii lui Bălăşoiu

    Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni cere explicaţii coordonatorului proiectului de înfiinţare al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, cu privire la propunerea făcută ca Divizia Minieră, aceea de a avea doar două sucursale şi nu trei, aşa cum se spera. În discuţiile purtate s-ar fi propus să existe doar două Sucursale Miniere la Motru şi la Rovinari, Bazinului Jilţ fiindu-i ştearsă posibilitatea de a funcţiona sub forma unei subunităţi, deşi a dat producţie record în 2011.

    Asemeni liderilor de sindicat din zona Rovinari şi Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni, condus de Adrian Marciuc, se declară a fi împotriva privatizării CE Oltenia. Conducerea sindicatului din Bazinul Jilţ a precizat că „în situaţia în care prin înfiinţarea CE Oltenia se urmăreşte privatizarea, noi suntem împotrivă”. Acesta este şi motivul pentru care preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, consideră că „este momentul unei întâlniri în cadrul căreia pe baza dezbaterilor şi a discuţiilor ce vor avea loc să se clarifice aceste aspecte ce produc îngrijorare în rândul minerilor. Vrem şi noi să ştim despre ce privatizare este vorba …Ce se urmăreşte în realitate? Minerii ne întreabă iar noi nu ştim ce să mai credem. Trebuie să ne întâlnim să facem o strategie”. Aceeaşi îngrijorare este manifestată şi de către minerii de la carierele EMC Rovinari, mesajul transmis prin liderii de sindicat fiind acela că nu se doreşte privatizarea CE Oltenia. Dezbaterea în regim de urgenţă a acestei probleme este primordială pentru minerii din Bazinul Jilţ, dar şi pentru cei de la Carierele din Tismana I, Tismana II, Benzi magistrale, Gârla şi Atelierul Mecanic.

    Ce se întâmplă cu Bazinul Jilţ?

    Multe semne de întrebare apar şi legat de propunerea făcută, se pare, de coordonatorul proiectului de înfiinţare al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, prin care Bazinului Jilţ nu i se vrea a i se recunoaşte performanţa şi rezultatele bune. Conform conducerii Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, se pare că, directorul Bălăşoiu ar fi pentru funcţionarea Diviziei Miniere cu doar două sucursale, la Motru şi la Rovinari. În aceste condiţii, conform propunerii făcute, carierele din Bazinul Jilţ, Jilţ Nord, Sud şi Tehomir, ar aparţine de Sucursala Motru şi nu ar mai funcţiona independent ca o a treia subunitate. Acest zvon a creat o stare de nemulţumire în rândul minerilor din Jilţ, asta în condiţiile în care unităţile miniere din zonă au înregistrat performanţă ani la rând. Nu poate fi omisă Mina Tehomir, care este singura mină de subteran ce funcţionează pe profit. Cele două Cariere Jilţ Nord şi Sud au dat cea mai mare performanţă în 2011, atunci când au realizat o producţie peste planificări. Din păcate, toate aceste realizări ale minerilor nu contează în ochii anumitor factori implicaţi în proiectul Oltenia. Această problemă face ca reprezentanţii Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, condus de Adrian Marciuc, să aştepte un răspuns. „Pe ce s-a bazat când s-a propus acest lucru? Aşteptăm şi noi un răspuns cât mai urgent, pentru că minerii deja sunt îngrijoraţi”, a mai spus Marciuc. La rândul lui, şeful de Departament de la Mina Tehomir, Marin Zamfir, se declară revoltat faţă de decizia luată şi asta ca urmare a faptului că „se urmăreşte scoaterea din cărţi a Jilţului. Jilţul este cea mai competitivă unitate minieră”. Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de către Vasile Geamănu, un alt sindicalist din Bazinul Jilţ, care le reaminteşte celor cu pixul în mână că „Mătăsari este mai mic decât Motru, dar producţia dată este mai mare”. Directorul Constantin Bălăşoiu nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta această problemă, ce a creat nemulţumiri în Bazinul Jilţ.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: