spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinerii muncesc mai mult

    Minerii muncesc mai mult

    Începând cu 1 noiembrie minerii din cadrul EC Roşiuţa vor primi mai mulţi bani la salariu şi asta ca urmare a faptului că vor trece la un program de lucru de şase zile. Directorul general Florin Gheorghescu a precizat că modificarea programului de lucru a intervenit pe fondul creşterii cererii de cărbune. Modificări vor interveni şi în programul de lucru aferent sărbătorilor de iarnă.

    Ziua de sâmbătă nu va mai fi o zi liberă, nelucrătoare, pentru minerii din cadrul EC Roşiuţa. Urmare a cererii crescute de cărbune, minerii vor veni şi sâmbăta la serviciu. „Începând cu data de 1 noiembrie se va lucra sâmbăta, atât pe parcursul lunii viitoare cât şi în decembrie. Funcţie de cererea de cărbune este posibil să lucrăm şi în perioada sărbătorilor”, a precizat directorul general al EC Roşiuţa Florin Gheorghescu. În prezent, cariera aflată în subordinea SNLO livrează o cantitate de 12000 tone de cărbune şi produce 15000 de tone, producţia estimată a se realiza pe anul 2011 fiind de peste 3,2 milioane tone lignit. În ciuda creşterii cererii de cărbune, directorul Florin Gheorghescu dă asigurări că minerii ce au concediile planificate pe următoarele două luni le vor efectua fără probleme. În ceea ce priveşte programul de lucru, pe următoarele două luni, la EC Lupoaia-directorul general Sorin Iovan a declarat că „se vor efectua analize, pe anumiţi indicatori, pentru a vedea producţia realizată la şase zile comparativ cu programul normal. Dacă va fi nevoie de mai mult cărbune, probabil o să lucrăm”.

    Şomaj în decembrie, pentru subteran

    Spre deosebire de colegii lor din carieră, minerii din subteranul de la Mina Motru au un program de lucru bine stabilit de cinci zile lucrătoare, pentru ca în luna decembrie aceştia să se afle în şomaj tehnic pe tot parcursul ei.

    Fermi în livrarea de cărbune

    Aşa cum a declarat cu ceva timp în urmă directorul general Daniel Burlan, conducerea SNLO a demonstrat că nu se joacă şi a trecut la sistarea livrărilor de cărbune către beneficiarii rău platnici. Un astfel de exemplu poate fi dat în cazul Carierei Roşiuţa, care a sistat livrarea de cărbune către Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea, din cauza restanţelor avute către SNLO. La EC Lupoaia, cărbunele exploatat se îndreaptă către CET Arad, Işalniţa şi mai nou către CET Timişoara, urmare a plăţilor restante efectuate.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: