8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicMinisterul Energiei a trimis la Comisia Europeană răspunsurile legate de investigarea Planului...

Ministerul Energiei a trimis la Comisia Europeană răspunsurile legate de investigarea Planului de restructurare a CEO

Ministerul Energiei a trimis, săptămâna trecută, Comisiei Europene, răspunsurile la întrebările legate de planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

„Am trimis răspunsurile la Comisia Europeană”, a spus ministrul, în Parlament, după ce bugetul instituţiei a fost votat de comisiile de specialitate.

Certificatele de CO2 trebuie cumpărate până la sfârșitul lunii aprilie

Planul de restructurare trebuie aprobat în perioada imediat următoare, pentru că este nevoie ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie cumpărate certificatele de CO2. Planul de restructurare este necesar pentru acordarea unui ajutor de stat, pentru retehnologizarea companiei în vederea decarbonării, dar și pentru cumpărarea certificatelor de carbon.

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru Planul de restructurare.

La 5 februarie, Comisia Europeană a anunţat că a deschis o investigaţie aprofundată pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autorităţile române Complexului Energetic Oltenia sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Planul de restructurare prevede un sprijin de aproximativ două miliarde de euro pentru CE Oltenia, din care 1,33 miliarde de euro reprezintă sprijin public din partea statului român, sub formă de granturi şi de împrumuturi (inclusiv împrumutul pentru salvare în valoare de 251 de milioane de euro pe care CE Oltenia nu l-a rambursat). Suma rămasă ar urma să fie acoperită din fondurile UE, mai precis dintr-un grant acordat prin Fondul pentru modernizare, pentru care România ar urma să solicite finanţare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -