Acasa / Economic / Negocieri separate, pe federaţii

Negocieri separate, pe federaţii

Administraţia Complexului Oltenia a reluat, de ieri, discuţiile în comisia mixtă pe uniformizarea salarială, separat cu fiecare federație sindicală în parte. Prima convocată la discuţii a fost Federaţia Univers, liderii de sindicat declarând încă odată că este necesară egalizarea salarială, chiar dacă este realizată treptat.

gabriel-caldaruse

Ion RusetIeri, comisia mixtă, sindicate – administraţie, a reluat discuţiile pe uniformizarea salarială, însă, întâlnirile au avut loc separat cu fiecare federație în parte, şi asta ca urmare a faptului că poziţiile liderilor de sindicat sunt diferite, după cum a declarat şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruset, înainte de discuţii. „Avem un nou șir de consultări, sperăm să găsim o cale comună pentru că vom continua aceste discuţii și cu sindicatele din teritoriu, dar și cu conducerile subunităților miniere și de la termocentrale. Poziția administrației și concluziile le veți afla, noi sperăm să reușim, sunt analize care se fac, iar dacă se va ajunge la o soluție de echilibru, această uniformizare se va face în etape”, a declarat Rușeț.

Uniformizare până în 2016

O parte din liderii de sindicat din Federaţia Univers, participanţi la discuţii, au declarat că este necesară această egalizare salarială, chiar şi cu o îndeplinire în trepte, măcar până în a doua parte a anului viitor. „Consider că dacă există voință de ambele părți, aceste probleme se vor rezolva, poate chiar începând cu această lună, încât o parte din cei afectaţi de aceste nedreptăți să beneficieze de această armonizare. Sunt sigur că această echilibrare nu se poate realiza într-o singură etapă, dar important este să arătăm că se poate, chiar dacă acest proces se continuă și în a doua parte a anului viitor”, a explicat liderul SMEO, Gabriel Căldăruşe. Sindicatele din Termocentrala Turceni susțin și ele o uniformizare salarială, liderul Eugen Iovan declarând că doreşte ca angajaţii din sucursală să aibă cea mai mică clasă, clasa XV. Iovan a mai declarat că este conştient de faptul că acest proces de uniformizare se va realiza în etape, însă, speră ca în final să nu mai fie discrepanțe salariale. La discuţii au fost invitate să participe în după-amiaza zilei de ieri și sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie Oltenia, respectiv şi de la sindicatele mai mici, semnatare ale contractului colectiv de muncă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*