30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomicPîrvulescu: În 2 ani va exista un sindicat majoritar la CEO

Pîrvulescu: În 2 ani va exista un sindicat majoritar la CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că mișcarea sindicală din companie va fi esențial schimbată în următorii doi ani. Acest lucru are legătură cu Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

Planul propune închiderea de grupuri energetice și a jumătate din carierele miniere. De asemenea, se propune și reducerea progresivă a numărului de mineri și energeticieni în următorii ani.

Prin urmare, până în anul 2026 când va fi încheiat Planul de restructurare, la Complexul Energetic Oltenia, vor mai rămâne 4.600 de angajați. Astfel, multe din sindicate nu vor mai arăta ca în momentul de față, atât ca structură, cât mai ales ca număr de membri. Așadar, unii lideri vor rămâne fără obiectul muncii și fără o parte a cotizațiilor strânse de la membri.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că nu știe ce se va întâmpla cu multe organizații sindicale și cine le va conduce, însă mizează pe apariția unui sindicat majoritar la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Nu este pentru prima dată când se vorbește despre un sindicat majoritar la nivelul companiei energetice. S-a dorit ca acesta să fie Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Dumitru Pârvulescu a precizat că, în maximum doi ani, va apărea un sindicat majoritar la CEO și acesta va putea să negocieze singur drepturile minerilor și energeticienilor din Oltenia. Liderul Federației Naționale Mine Energie a mai spus că mulți dintre liderii actuali nu se vor mai regăsi în față, unii urmând să se pensioneze sau să nu mai reprezinte pe multă lume.

Pensionat, dar nu poate pleca din CEO, că n-a predat … lanterna

1
Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a primit decizia de pensionare, dar nu se poate...

CEO închiriază utilaje fără procedură concurențială

0
Complexul Energetic Oltenia închiriază zeci de utilaje cu deservent prin negociere, fără procedură concurențială. În...

CEO, locul II pe țară la producția de energie

0
Complexul Energetic Oltenia a ajuns, în aceste zile, să producă un sfert din producția de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!