18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEconomicPică funcţii de conducere în CEO

Pică funcţii de conducere în CEO

Mult anunţata şi temută organigramă după care va funcţiona CE Oltenia va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie, conform unor surse. Acest lucru nu înseamnă decât că începând cu data de 21 martie la nivelul sucursalelor, în interiorul cărora vor opera modificări, se vor da deciziile de schimbare din funcţii a celor vizaţi.

Zvonurile apărute sunt multe iar schimbările din funcţii par şi ele a fi numeroase. După ce în urmă cu două săptămâni a devenit oficială schimbarea directorului general şi a celui economic de la Sucursala Energetică Turceni, acum la orizont apar noi schimbări din funcţii. Astfel, în Bazinul Minier Jilţ şi Motru se vorbeşte tot mai mult de schimbarea din funcţii a directorilor generali de la EMC Motru şi EMC Jilţ. EMC Jilţ este condus în momentul de faţă de liberalul Cosmin Ceauşescu iar unitatea trece printr-o situaţie grea din punct de vedere al activităţii desfăşurate. Venirea lui Ceauşescu a fost comentată dur încă de la numirea în funcţie şi asta urmare a lipsei de experienţă. În prezent, pentru a se desfăşura activitatea, s-a decis să se treacă la o reducere a producţiei de cărbune. Surse din sistem vorbesc de o posibilă numire în funcţie a social-democratului Petre Ceauşescu în locul lui Cosmin Ceauşescu. Despre cel avut în atenţie se ştie că a mai fost director în Bazinul Minier Jilţ şi că din punct de vedere profesional este un bun specialist. Schimbări se anunţă a avea loc şi la EMC Motru şi asta în condiţiile în care se vorbeşte că apropierea anumitor persoane cu funcţii de conducere de liberali ar constitui motivul înlocuirii. Astfel, schimbarea lui Vasile Râbu din funcţia de director general al EMC Motru ar ridica multe semne de întrebare, acesta fiind social-democrat, dar şi persoana cu experienţă în sistem. Schimbări se anunţă a avea loc şi la Sucursala Energetică.

Economii pe paliere

Cum va funcţiona de la 1 aprilie CE Oltenia cu noua organigramă, rămâne de văzut, însă, se pare că din variantele avute în atenţi, sucursale, EMC-uri va rămâne în vigoare cea de-a treia. Astfel, conform unor surse se pare că se vor desfiinţa exploatările miniere şi vor rămâne carierele ca unităţi de exploatare aflate sub directa coordonare a Sucursalei Diviziei Miniere. În aceste condiţii, pe lângă desfiinţarea eşalonului II din sucursală vom asista, se pare şi la o directă coordonare a carierelor, de conducerea Diviziei Miniere. În situaţia în care aceste modificări rămân „bătute în cuie”, CE Oltenia va funcţiona cu 14 cariere miniere.

Dian Popescu nu comentează

Contactat telefonic, liberalul şef Dian Popescu a declarat că nu doreşte să comenteze schimbările sau numirile anumitor persoane decât în momentul în care prin schimbarea lor s-ar aduce un plus de valoare. „Dacă nu s-ar aduce un plus de valoare în CE Oltenia discutăm vis-a-vis de tot complexul, nu de anumite persoane, de nume proprii. Cei din CE Oltenia au decizia, au răspunderea şi atâta timp cât în CE Oltenia nu se dau oameni afară, nu se trimit oameni în concediu forţat, nu am decât să-i laud”, a declarat pentru Acces Tv Dian Popescu.

Încă se fac angajări la CEO

0
  Complexul Energetic Oltenia (CEO) face în continuare angajări. „În momentul de față angajăm pe perioadă determinată....

CEO, producție crescută de energie: aproape 1.400 de MWh

0
Complexul Energetic Oltenia a ajuns pe locul al doilea în rândul producătorilor de energie electrică...

Manager: „Medserv Min trebuie să facă mai multe contracte cu terții”

0
  Anca Bordușanu, noul manager al Medserv Min Târgu Jiu, prestatorul de servicii al Complexului Energetic...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!