Profit de trei ori mai mic la CEO în 2018

0
16

Complexul Energetic RovinariProiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost publicat în dezbatere de Ministerul Energiei. Potrivit documentului, compania preconizează că numărul mediu de salariaţi pentru acest an va scădea de la 13.760 persoane la 13.165 persoane, respectiv cu 4,3%, aici intrând atât angajaţii care vor fi disponibilizaţi, cât şi cei care se vor pensiona.

„La fundamentarea cheltuielilor cu personalul s-a avut în vedere eficientizarea activităţii societăţii prin aplicarea unor măsuri de reducere a numărului de personal, astfel: reducerea cu 200 de salariaţi în anul 2018, atât din activitatea de exploatare a cărbunelui prin închiderea sau restrângerea activităţii de exploatare a cărbunelui în subteran, cât şi din activitatea de producere de energie”, se arată în proiectul de buget.

Reducerea numărului de personal se va face prin aplicarea unui program de concedieri colective, care presupune măsuri de protecţie socială prin acordarea de plăţi compensatorii, indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

Producţia de energie electrică va rămâne constantă

CEO estimează pentru acest an un profit brut de 70,2 milioane lei, mai mic de aproape trei ori faţă de 2017, când s-a înregistrat un profit brut de circa 200 milioane lei. Veniturile totale estimate se ridică la 4,37 miliarde lei, în timp ce investiţiile planificate sunt în sumă de 810 milioane lei. „Propunerea de buget se bazează pe producţia de 15 TWh energie electrică produsă, din care 12,7 TWh energie electrică livrată netă şi 22,2 milioane tone producţie proprie cărbune”, se mai menționează în documentul prezentat.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producţie de 15 TWh energie electrică, care a reprezentat o pondere de 24% din producţia totală de energie a României. Faţă de anul 2016, când s-a realizat o producţie de energie electrică de 13,5 TWh, în anull 2017, producţia de energie a companiei a crescut cu peste 11%.
De asemenea, producţia de cărbune realizată anul trecut a fost de peste 22,5 milioane tone, în creştere cu circa 11,5% faţă de anul 2016. Cele mai productive cariere au fost EMC Roşia-Rovinari, EMC Motru şi EMC Jilt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here