spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEconomicProteste la început de 2016

    Proteste la început de 2016

    Protest anemic, la Târgu-Jiu! Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO, nu a reuşit să aducă în Piaţa Prefecturii 1000 de salariaţi din CEO, aşa cum a anunţat iniţial. La mitingul de aseară au participat puţin peste 300 de oameni, principala nemulţumire a acestora fiind legată de faptul că administraţia CEO nu a suplimentat prima de Crăciun, cu o parte din economia realizată la fondul de salarii.

    proteste-3

    Deși inițial, reprezentanții SMEO luaseră în calcul inclusiv varianta de a amâna protestele, din cauza vremii nefavorabile, aceștia au revenit asupra deciziei și au declarat că 1.000 de persoane sunt așteptate la protestul ce a avut loc aseară în Piaţa Prefecturii. Salariaţii care au declanşat protestele sunt afiliaţi la Sindicatul Mine Energie Oltenia, organizaţie sindicală apropiată lui Laurențiu Ciurel, fost manager al Complexului Energetic Oltenia. Principala nemulţumire a acestora a constat în neacordarea economiei realizate la fondul de salarii. „Revendicările noastre sunt foarte reale şi concrete. Nedivizarea secţiei mecanice în continuare, fondul de salarii să fie distribuit la salariaţi, neprivatizarea secţiei mecanice, precum şi echipamentul de protecţie a muncii. Salariaţii noştri muncesc în condiţii improprii şi îşi cumpără ce au nevoie din piaţă. Vrem stoparea acestor aspecte. Având în vedere că la sfârşitul anului, era realizată producţia, plus 15 TW, aşa cum a menţionat fostul manager, noi trebuia să mai luăm pe lângă alea 550 de lei tichete, încă 700 de lei. Fiecare salariat trebuia să beneficieze de acest drept. Lupta noastră va continua, nu ne vom opri aici. Facem apel şi la celelalte sindicate să facem front comun pentru a ne câştiga drepturile”, a declarat liderul sindical Gheorghe Peptan. Sindicatele au solicitat suplimentarea primei de 550 de lei, acordată de Crăciun minerilor și energeticienilor. „Ne aflăm aici pentru acordarea rezervei la fondul de salarii. Au fost 18.000 şi şi au rămas 15.000, deci cu 3000 de angajaţi mai puţin. S-a produs 16 aproximativ TW, mai mult faţă anul trecut cu mai puţini angajaţi. Vrem să ştim şi noi unde s-au dus aceşti bani. De vină este managementul defectuos. Noi cerem să ni se răspundă, am produs mai mult şi vrem să ştim de ce nu se acordă acea economie la fondul de salarii”, a declarat unul dintre protestatari.

    proteste-4proteste-2proteste

     
     
     
     
     
     
     
     

    Noi restructurări?!

    Preşedintele SMEO a vorbit ieri, în Piaţa Prefecturii şi despre posibile noi restructurări în cadrul Complexului Oltenia. „Au fost afirmaţii în cadrul comisiei mixte, cât şi administraţia a mai avut scăpări, scăpări de informaţii. Toţi membrii comisiei au spus că, la ora actuală, ţinând cont de faptul că se lucrează şi sâmbăta şi duminica, există un risc foarte mare de accidente de muncă şi s-a spus că vor urma restructurări. N-au fost detalii ample, dar au spus clar că vor urma restructurări şi schimbări de normative”, a declarat liderul SMEO, Gabriel Căldăruşe. Printre protestatari s-a aflat şi un sindicalist din altă tabără care a contestat acest miting, acuzând liderii SMEO de minciuni, dar şi de faptul că manipulează angajaţii. Acţiunile de protest vor continua şi astăzi, dar şi în data de 8 ianuarie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: