spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEconomicRestructurarea începe la Divizia Minieră

    Restructurarea începe la Divizia Minieră

    Divizia Minieră va fi prima subunitate din cadrul CE Oltenia cu care va începe programul de restructurare. Managerul companiei a declarat pentru Acces Tv că vrea ca până la sfârşitul lunii martie procesul de reducere a personalului tesa să fie implementat.

    Managerul CE Oltenia a confirmat faptul că reducerea birocraţiei în rândul personalului tesa reprezintă scopul pentru care se lucrează la proiectul de restructurare a angajaţilor din birouri. Laurenţiu Ciurel a declarat pentru Acces Tv că noua organigramă de funcţionare a companiei este finalizată, încât pe parcursul acestei săptămâni, ea să fie supusă aprobării membrilor Directoratului şi a celor din Consiliul de Supraveghere. „Procesul de restructurare este în linie dreaptă, în sensul că săptămâna aceasta este gata organigrama şi o vom aproba în Directorat, şi ulterior în Consiliul de Supraveghere. Va fi o modificare făcută în paşi, nu va fi realizată brusc pentru că nu dorim să perturbăm activitatea. Va fi făcută în paşi mărunţi”, a explicat Laurenţiu Ciurel. Prima subunitate în cadrul căreia se va implementa procesul de restructurare este Divizia Minieră, sucursală urmată de Compartimentul Comercial, administraţia dorind ca finele lunii martie să aducă şi finalizarea acestei acţiuni. Ciurel a dat asigurări asupra faptului că reducerea personalului tesa din companie nu va însemna şi pierderea locurilor de muncă. „Sperăm ca până la finele lunii martie totul să fie deja implementat şi nu este vorba de nicio pierdere de locuri de muncă. Încercăm să redirecţionăm spre producţie o parte din personalul tesa neproductiv”, a mai declarat şeful CE Oltenia.

    Concentrarea activităţilor

    Odată cu aducerea spre centru, spre sediul principal al CE Oltenia, a tuturor departamentelor din teritoriu, economic, financiar, juridic, în paralel se va trimite în producţie surplusul de personal tesa. Şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu a declarat luna trecuta că „odată cu intrarea în funcţiune a noii organigrame se va asigura o mai bună funcţionare, încât serviciile de investiţii, comercial, personal, financiar sau juridic să fie aduse la CE Oltenia. O parte din personalul tesa va fi împins către producţie, iar cei mai buni specialişti vor rămâne să lucreze în cadrul structurii centrale”. Una peste alta, prin punerea în funcţiune şi aplicabilitate, noua organigramă va funcţiona în condiţii la fel de bune, dar cu mai puţin de 600 salariaţi tesa, aceştia fiind trimişi în producţie. Această nouă schemă de funcţionare a CE Oltenia nu face altceva decât să realizeze ceea ce şi-a propus managerul Laurenţiu Ciurel, încă la numirea în funcţie. Astfel, pe parcursul anului trecut acesta susţine că „funcţiile de conducere din CE Oltenia rămân, dar se desfiinţează posturi tesa. Conducerea va fi unitară, costurile de administrare vor scădea foarte mult iar 600-700 din personalul tesa va merge în producţie pe alte posturi decât cele deţinute în prezent. Mai exact, serviciile de suport gen: comercial, personal, resurse umane sau protecţia muncii vor rămâne într-un loc, iar în cariere şi sucursale va rămâne partea de exploatare, adică producţia. De altfel, acesta a dat atunci şi un exemplu, citându-l pe şeful său, Constantin Niţă, care spunea că „de la cutia de chibrituri până la roata de excavator, toate să se achiziţioneze dintr-un singur loc”. Prin noua reorganizare, CE Oltenia va ajunge să acopere deficitul de personal direct productiv pe care-l înregistrează, optimizarea activităţii fiind un alt aspect prioritar urmărit.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: